Počasí dnes14 °C, zítra13 °C
Neděle 13. října 2024  |  Svátek má Renáta
Bez reklam

Nemocnice Motol otevřela nové očkovací centrum. Vyhoví hlavně cestovatelům

Fakultní nemocnice Motol otevřela nové moderní Očkovací centrum, které reaguje na rostoucí zájem o vakcinaci a cestovní medicínu. Místo vzniklo rekonstrukcí původně covidového centra. Nemocnice na místě nabízí širokou škálu očkování, poradenství a zdravotní péči pro cestovatele.

Nové Očkovací centrum vzniklo přestavbou původního covidového centra a byť v době od ledna 2023 do června 2024 fungovalo v provizorních podmínkách, ošetřilo téměř 20 tisíc klientů. Nejčastěji služby vyhledávají cestovatelé, kteří potřebují odborné poradenství před výjezdem do exotických a rizikových oblastí. „Cestovní medicína je jedním z hlavních programů naší kliniky. Jen za první pololetí letošního roku jsme ošetřili více než 6,5 tisíce klientů,“ uvedla MUDr. Veronika Jegorová z Kliniky infekčních nemocí a cestovní medicíny 2. LF UK a FN Motol.

V centru se postarají i o cestovatele, kteří se v zahraničí nakazili

Centrum poskytuje očkování pro všechny věkové skupiny včetně rizikových pacientů, u nichž je vakcinace hrazena z veřejného zdravotního pojištění. Vedle samotného očkování centrum nabízí poradenství ohledně očkovacích schémat a dalších preventivních opatření. „Velkou výhodou našeho centra je, že dokážeme nabídnout nejen kvalitní předvýjezdové poradenství, ale i zdravotní péči pro cestovatele, kteří se po návratu z tropů či rizikových oblastí potýkají se zdravotními obtížemi,“ říká MUDr. Milan Trojánek, Ph.D., přednosta Kliniky infekčních nemocí a cestovní medicíny 2. LF UK a FN Motol.

Prostory jsou moderně vybavené a nacházejí se na dobře dostupném místě mezi budovou ředitelství a Dětskou poliklinikou, blízko stanice metra linky A. Díky rozšířeným kapacitám a flexibilním otevíracím hodinám centrum vyhoví i náročnějším klientům.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FN Motol

Štítky nemocnice, očkování, cestování, cestovní medicína, FN Motol, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice Motol otevřela nové očkovací centrum. Vyhoví hlavně cestovatelům  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.