Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Studenti chtějí pomoci vytíženým zdravotníkům. Pohlídají jim děti a pomůžou s výukou

Opatření týkající se zastavení šíření koronaviru v tuzemsku se dotýká široké veřejnosti. Možná ještě více, než by se mohlo zdát, zasahují všechny omezení a nařízení život zdravotníků, kteří se nezastaví a přitom jejich ratolesti mají neplánované „prázdniny“. Studentský spolek Agora působící na Pedagogické fakultě UK proto vyzval své členy i další studenty pedagogických fakult, aby v současné době usnadnili situaci zaměstnancům ve zdravotnických zařízení. Postarají se o jejich děti, které z důvodu preventivních opatření nemohou chodit do školy.

Studentský spolek Agora sdružuje proaktivní studenty, kteří tak mají možnost se seberealizovat a rozvíjet své dovednosti. Jako nezisková organizace napomáhá k vytváření tvůrčího prostředí, z nějž se rodí hodnotné projekty.

„Chceme hlídat děti zaměstnanců ve zdravotnictví, protože si uvědomujeme, jak důležitá je v současné situaci jejich přítomnost v práci,“ vysvětluje iniciativu spolku jeho místopředsedkyně Nela Pastrnková.

Protože se budoucí učitelé i studenti z praxe chtějí aktivně podílet na řešení pandemie nákazy COVID-19, snaží se svůj potenciál využít co nejefektivněji. „Oslovili jsme Českou asociaci sester i Českou lékařskou komoru. Máme jejich plnou podporu a náš nápad vítají. Současně jsme poprosili děkana profesora Michala Nedělku o pomoc s rozšířením naší výzvy mezi studenty všech pedagogických fakult,“ dodala.

V návaznosti na problém se zavřenými školami vytvořila Agora web chcipohlidat.cz, na kterém můžou lidé sdílet své nabídky hlídání a doučování dětí a rodiče si skrze tuto stránku mohou vybrat dobrovolníka. Zapojení studenti zároveň centrálně hlídají děti zaměstnanců z Fakultní nemocnice Motol.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky koronavirus, vir, zdravotnictví, nákaza, vzdělání, studenti, Agora, Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy, Fakultní nemocnice v Motole, Česká lékařská komora, zdravotnický pracovník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Studenti chtějí pomoci vytíženým zdravotníkům. Pohlídají jim děti a pomůžou s výukou  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.