Počasí dnes18 °C, zítra13 °C
Středa 11. září 2024  |  Svátek má Denisa
Bez reklam

Dobrovolní hasiči začali v centru Prahy ochlazovat ulice kropením

Městská část Praha 1 reagovala na vysoké teploty posledních dnů kropením ulic v centru města. Dobrovolní hasiči začali po 14. hodině ochlazovat frekventované lokality, jako jsou Staroměstské náměstí a okolí Pražského hradu, kde je vysoká koncentrace lidí a teplota na přeplněných a vyhřátých ulicích dosahuje maxima.

„Centrum Prahy je specifické vysokou hustotou provozu a pěších. V mnoha místech není možné umístit dostatečnou zeleň, která by pomáhala bojovat s horkem, proto je kropení ulic v těchto lokalitách nezbytné,“ řekla ke zvoleným lokalitám starosta Prahy 1 Terezie Radoměřská.

Kropení se ujali dobrovolní hasiči

Jednička se ke kroku rozhodla i přesto, že magistrát hlavního města Prahy letos kropení v ulicích nenařídil. Ochlazováním ulic svépomocí dojde navíc k ušetření nákladů, a to až několik set tisíc korun denně. Pro kropení byla využita nepitná voda z hasičské nádrže.

„Rozhodli jsme se, že se tentokrát spolehneme na naše dobrovolné hasiče, kteří jsou ochotni a připraveni se do této činnosti zapojit. Je to efektivní a ekonomičtější řešení, které zároveň poskytuje potřebnou úlevu obyvatelům a návštěvníkům centra,“ dodala starostka.

Městská část bude i nadále monitorovat situaci a přizpůsobovat intenzitu kropení podle potřeby. Klíčové je v tomto počasí dodržovat pitný režim a nevystavovat se zbytečně slunci.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Se svolením MČ Praha 1

Štítky počasí, horko, chlazení, dobrovolní hasiči, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Schonbrun

Opět někdo na magistrátu objevil Ameriku? Za těch hnusných,zlých komunistů jezdily kropicí vozy a rozprašovaly vodní clonu s ozonem. Ulice se chladily a voněly. Hurá, ať žije pokrok a radní na Praze 1. Mimochodem měly to v náplni práce Pražské komunikace.

Pátek, 16. srpna 2024, 13:44Odpovědět

Dobrovolní hasiči začali v centru Prahy ochlazovat ulice kropením  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.