Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Co víte o pohlavně přenosných nemocech?

PR článek

Kapavka, syfilis, HIV… Zde obvykle končí výčet nemocí, které běžně zařadíme mezi tzv. „pohlavně přenosné choroby“. Mezi ně patří i mnohé další, znáte je všechny?

K typickým pohlavně přenosným nemocem patří, kromě již zmíněné kapavky, syfilidy a HIV také chlamydiové infekce, trichomoniáza, infekce HPV (HPV – lidský papilomavirus), genitální herpes (HSV – herpes simplex virus), a také virová hepatitida typu B (žloutenka).

Často bez příznaků

Pohlavně přenosné choroby probíhají často bez příznaků, mohou vytvářet smíšené infekce i s odlišnou inkubační dobou a různým klinickým obrazem.

Typickými příznaky pohlavně přenosných chorob jsou svědění, výtok či zápach z pochvy, změny na kůži, bolest nebo krvácení při sexu, případně krev v moči. Některá onemocnění mohou do budoucna vyústit až k neplodnosti. Mají také dopady na psychiku a vztahy.

Kdy je správný čas na vyšetření?

Každá pohlavně přenosná choroba má jinou inkubační dobu a je třeba tomu přizpůsobit i načasování krevního testu. Z krve lze tato onemocnění diagnostikovat i dříve, než se objeví první případné příznaky. Proto se doporučuje podstoupit testy přibližně 5-7 dní po rizikovém pohlavním styku, a poté opět po třech měsících testy na pohlavně přenosné choroby zopakovat.

Kam na testy v Praze?

Na krevní testy se lze objednat i online a bez návštěvy lékaře. V Praze se můžete objednat do jednoho z 29 odběrových míst. Stačí si vybrat vyšetření, termín a zaplatit online.

Na výběr jsou tři varianty testů - BASIC, PLUS a EXPERT, které obsahují 6 až 13 vyšetření, jež se liší rozsahem a náročností testů. Podle toho lze výsledky obdržet do dvou až do deseti dnů. Součástí expertní varianty je např. test na HIV či test na syfilis.

Konečný výsledek můžete konzultovat s lékařem, nebo u odborníků z uLékaře.cz - online poradně s více než 350 lékaři různých specializací, dostupnou 24 hodin denně a 7 dní v týdnu.  

Těšíme se na vaši návštěvu. Zdraví máte v krvi.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Co víte o pohlavně přenosných nemocech?  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.