Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

VIDEO: Na zastávce v Praze zkolaboval muž, jeho život bojovali kolemjdoucí, policisté i záchranáři

Štěstí měl muž, který zkolaboval na zastávce ve Zbraslavi. Kolem totiž projížděli policisté, kteří vystřídali pomáhajícího kolemjdoucího a dali mu první pomoc. Masírovali mu srdce, použili i výboj defibrilátoru a spolu se záchranáři se jim podařilo ho oživit.

Policisté  z oddělení řízení dopravy projížděli v úterý 14. března Zbraslaví, když na něj zamávala žena a poprosila je o pomoc. „Na zastávce totiž zkolaboval její manžel a kolemjdoucí mu poskytoval laickou první pomoc, kterou zahájil, společně s operátorkou tísňové linky 155,“ popsala na webu policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Policie kolemjdoucího vystřídala a na místo pak ještě přijeli jejich kolegové z pohotovostní motorizované jednotky, které vyslal operační důstojník. Ty jsou totiž pro takové případy vybaveni defibrilátorem a jako nejbližší hlídka jsou schopni dorazit dřív než záchranáři.

„Následně  přijeli i přivolaní záchranáři, kteří si muže převzali a policisté nadále pokračovali v provádění nepřímé srdeční masáže. Policisté u muže použili i přístroj AED, který doporučil a následně i provedl jeden výboj. Společnými silami se nakonec podařilo u muže funkci srdce obnovit a po zajištění byl převezen do nemocnice,“ dodala Siřišťová.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hana N

Co si to po sobě aspoň přečíst ?

Čtvrtek, 16. března 2023, 06:12Odpovědět

VIDEO: Na zastávce v Praze zkolaboval muž, jeho život bojovali kolemjdoucí, policisté i záchranáři  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.