Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

VIZUALIZACE: V Čakovicích zahájili dostavbu celorepublikově unikátního školního kampusu

V pražských Čakovicích minulý týden zahájili dostavbu školního kampusu. V areálu místní základní školy budou stát čtyři nové budovy. Letos bude postavena budova s označením A, kde najde zázemí sedm kmenových tříd, administrativa školy a pedagogický sbor pro tuto část školy. Do roku 2025 by pak měla stát budova B1, která bude rozšířením školní jídelny a šaten, budovy B2, která vytvoří další kmenové třídy a odborné učebny a budovy C, kde vznikne velká tělocvična a dva menší cvičební sály.

Unikátní areál pro čtyři školní instituce

Školní kampus v centru Čakovic je celorepublikově unikátní areál, kde se na jednom místě nacházejíí čtyři školní instituce. Největší prostor zaujímá Základní škola a Mateřská škola Dr. E. Beneše, která má v místě sedm budov, dále se zde nacházejí dvě budovy Mateřské školy Čakovice I, sportovní hala MČ Praha-Čakovice pro místní subjekty, budova soukromé Základní školy Livingston a budova Gymnázia Čakovice.

K těmto dvanácti budovám v kampusu by měly v budoucnu přibýt čtyři budovy pro potřeby základní školy a také nová budova gymnázia a aula pro potřeby základního a středního školství.

Díky směně pozemků vznikne nová základka. Praha 5 tak reaguje na nedostatečnou kapacitu ve školách

Vybrané školní pozemky na území Prahy 5 svěřila do rukou páté městské části Rada hlavního města České republiky. Díky tomuto kroku tak v Košířích vznikne nová škola, kterou budou navštěvovat žáci se speciálními vzdělávacími potřebami. Pražští...

Celková investice bude okolo 110 milionů korun

Starosta Čakovic poděkoval pražskému magistrátu za podporu. „Celá tato stavba by měla nastartovat dostavbu celého kampusu, což je pracovní název celého komplexu budov,“ uvedl starosta městské části Jiří Vintiška (ODS) a dodal, že výstavbou městská část znatelně navýší kapacitu školy.

Náklady na samotnou výstavbu budovy A jsou vyčísleny na 100 milionů korun. Po započtení vybavení tříd a dalších prostor se předpokládá celková výše investice v částce 110 milionů korun. Budova A by měla být dokončena v srpnu tohoto roku.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Praha-Čakovice

Štítky stavba, vzdělání, škola, kampu, Čakovice, Praha, základní škola, Gymnázium Čakovice, ODS, Pražský magistrát

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIZUALIZACE: V Čakovicích zahájili dostavbu celorepublikově unikátního školního kampusu  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.