Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Bývalý rektor olomoucké univerzity bude rektorem Anglo-americké vysoké školy v Praze

Novým rektorem Anglo-americké vysoké školy (AAU) se stane profesor Jaroslav Miller. Funkce se ujme v Thurn-Taxisově paláci na pražské Malé Straně 1. srpna 2021. Jaroslav Miller bude podle svých slov usilovat o rovné podmínky pro zahraniční studenty v České republice.

„Budu usilovat o další prospěšná partnerství s významnými institucemi a společnostmi“

Jaroslav Miller přijde na AAU z Univerzity Palackého v Olomouci, kterou jako rektor řídil od roku 2014. Miller pozici převezme po Štěpánu Müllerovi, který školu provedl složitým koronavirovým obdobím.

Anglo-americká vysoká škola v Praze oslavila v roce 2020 třicetileté výročí svého založení. V tuzemsku patří mezi školy s nejvyšším podílem zahraničních studentů. Čtyři pětiny z nich pocházejí z více než 80 zemí světa. Studijním jazykem je angličtina, přičemž AAU tradičně klade značný důraz na individuální způsob výuky a „real world experience“ svých studentů.

„Kromě dalšího rozvoje vědy a výzkumu bude k mým prioritám patřit rozšíření nabídky AAU o postgraduální programy. Budu rovněž usilovat o další prospěšná partnerství s významnými institucemi a společnostmi v ČR a zahraničí i o posílení étosu občanské služby. Na svého předchůdce naváži v úsilí zabezpečit zahraničním studentům, kterých je na AAU většina, rovné podmínky s českými zájemci o vysokoškolské studium,“ uvedl Jaroslav Miller a dodal, že si uvědomuje, že přichází v nelehkém období, které dramaticky poznamenalo celý sektor školství.

„Věřím, že se nám počty zahraničních studentů podaří rychle vrátit zpět na předpandemickou úroveň“

„Dopady jsou citelné především pro školy, které jsou závislé na otevřených hranicích a svobodě pohybu. Věřím, že se nám počty zahraničních studentů podaří rychle vrátit zpět na předpandemickou úroveň – a aktuální vývoj tento trend již potvrzuje –, a tím přispět jak k růstu internacionalizace vysokoškolského vzdělávání v České republice, tak k exportu české vzdělanosti do světa. Vzdělání v České republice má totiž mimo jiné významný exportní potenciál, bez jehož využití bude cesta k budoucí prosperitě ČR a k udržitelným veřejným financím, těžce postiženým pandemií koronaviru, delší a složitější,“ doplnil Miller.

Ohodnoť článek

Foto Svatopluk Klesnil

Štítky rektor, univerzita, Anglo-americké vysoká škola, Jaroslav Miller, Praha, vysoká škola, Česko, Malá Strana, Univerzita Palackého v Olomouci, pandemie covidu-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bývalý rektor olomoucké univerzity bude rektorem Anglo-americké vysoké školy v Praze  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.