Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Praze se od pondělí znovu otevřou školy pro děti zdravotníků

Školy pro děti zdravotníků, členů IZS a dalších důležitých profesí opět od pondělí otevře pražský magistrát. Kvůli epidemii koronaviru budou od pondělí 4. ledna do škol v celém Česku chodit jen žáci prvních a druhých tříd základních škol, školy mateřské a speciální. Ostatní děti a žáci se opět budou učit distančně.

Kromě zdravotníků, policistů či hasičů budou moci do škol svoje děti ve věku od tří do deseti let poslat také například zaměstnanci kurýrních a doručovacích služeb a pracovníci zajišťující odvoz komunálního odpadu či dodávky elektřiny, tepla a zemního plynu.

V listopadu škol bylo přibližně šedesát

Školy pro děti zástupců klíčových profesí magistrát naposledy zajistil od listopadu. Primátor Zdeněk Hřib (Piráti) pro tyto účely vyčlenil asi šedesát škol.

Od pondělí 4. ledna bude fungovat v zásadě stejný systém, jako tomu bylo dříve, školy tedy budou podle nařízení primátora dětem členů složek integrovaného záchranného systému a dalších oblastí nutných pro chod města poskytovat péči podle požadavků zaměstnavatelů,“ uvedl mluvčí pražského magistrátu Tadeáš Provazník.

Všechny školy s výjimkou těch mateřských byly naposledy uzavřeny 14 října. Zhruba o měsíc později se vrátili do lavic žáci prvních a druhých tříd, následovaly maturitní ročníky a na konci listopadu zbylí žáci prvního stupně.

V prosinci poté přešli na střídavou prezenční a distanční výuku i ostatní žáci středních škol, konzervatoří a vyšších odborných škol. Vrátit se mohla i část vysokoškoláků. Jelikož se však epidemiologická situace opět zhoršila, oznámil ministr školství Robert Plaga (ANO) před Vánocemi, že začátkem ledna dojde k opětovnému zpřísnění.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Respilon

Štítky koronavirus, školy, zdravotníci, Praha, zdravotnický pracovník, Pražský magistrát, pandemie covidu-19, Česko, Zdeněk Hřib, Česká pirátská strana, Robert Plaga, ANO 2011, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Praze se od pondělí znovu otevřou školy pro děti zdravotníků  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.