Počasí dnes10 °C, zítra12 °C
Pátek 13. září 2024  |  Svátek má Lubor
Bez reklam

Pražské radnice i magistrát daly přes léto do oprav škol přes desítky milionů

Pražské radnice i magistrát do oprav škol a školských zařízení investovaly přes léto většinou desítky milionů korun. Peníze šly například do rozšíření sportovišť, různých oprav oken či topení, rekonstrukcí jídelen nebo i rozšíření kapacit.

Magistrát zřizuje střední školy a také vyšší odborné, speciální, jazykové a základní umělecké školy. Základní a mateřské školy mají na starosti městské části.

Na opravy přes léto hlavní město vydalo asi 95 milionů korun. Podle radního pro školství Antonína Klecandy (STAN) bylo třeba opravit havarijní stavy v některých zařízeních, například vodovodní řad. Řemeslníci se pustili i do dílčích oprav oken a vytápění nebo pracovali na snižování energetické náročnosti budov. Město také rozšiřuje sportovní areál Gymnázia Jana Keplera v Praze 6.

Praha 2 opravila ve školách sociální zařízení nebo kuchyně. „V základní škole Sázavská dokončíme během letních prázdnin rekonstrukci sociálního zařízení u šaten a tělocvičen a začneme s kompletní rekonstrukcí a modernizací již dosluhující školní kuchyně a jídelny za více než 40 milionů korun," uvedl starosta Prahy 2 Jan Korseska (ODS). Kompletně opravené a nové budou mít od září sociální zařízení také děti v základní škole v Botičské ulici.

Ve třetí městské části dělníci dokončili práce v ZŠ Jeseniova, kde vznikly dvě nové učebny a čtyři třídy pro družinu se šatnou a sociálním zařízením. Náklady byly podle mluvčí Terezy Schejbalové zhruba 45 milionů korun. V ZŠ Perunova je například nový výtah a další elektroinstalace. Od září se v Praze 3 také otevře nová třída MŠ Vackov. „Investorem byl hlavně developer Metrostav, nicméně i toto pomůže Praze 3 rozšířit kapacity ve školách," uvedla Schejbalová.

Radnice Prahy 4 do oprav škol přes léto dala 16 milionů korun. Nejvíce peněz investovala do úprav proti přehřívání učeben v ZŠ a MŠ Kavčí hory, kde práce stojí asi sedm milionů korun. Za téměř 5,5 milionu dělníci opraví hřiště u ZŠ Jílovská, výměna podlah ve dvou tělocvičnách v ZŠ Ohradní pak bude stát 4,5 milionu korun.

Praha 6 do různých oprav přes prázdniny investovala zhruba 23 milionů korun. Nejvyšší částka šla do rekonstrukce školní kuchyně v ZŠ T. G. Masaryka, a to 12,6 milionu korun. Díky celkovým opravám se zvýší i kapacita jídelny, uvedl mluvčí Prahy 6 Marek Zeman.

Praha 12 dala 14 milionů korun na rekonstrukci MŠ Pohádka v Imrychově ulici, kde bylo potřeba budovu zateplit, a 12 milionů do rekonstrukce školní kuchyně MŠ Montessori v Urbánkově ulici.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Se svolením Mariany Čapkové

Štítky školy, stavby, Praha, městské části, investice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražské radnice i magistrát daly přes léto do oprav škol přes desítky milionů  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.