Počasí dnes31 °C, zítra22 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Rekonstrukce jídelny, výměna oken, nový pavilon. Na prázdninové opravy škol dá Praha 6 23 milionů

Radnice Prahy 6 opraví o letních prázdninách ve školách mimo jiné jídelny, okna či školní vstupy. Do různých oprav investuje zhruba 23 milionů korun. V srpnu by měla začít stavba nového školního pavilonu ZŠ Kocínka, který bude mít kapacitu 240 žáků.

Nejvyšší částku z oprav investuje radnice do rekonstrukce školní kuchyně v ZŠ T. G. Masaryka, a sice 12,6 milionu korun. Díky celkovým opravám se zvýší i kapacita jídelny.

Dále dá radnice zhruba 2,5 milionu do rekonstrukce objektu základní školy Vlastina nebo 2,9 milionu Kč do opravy teras ZŠ Emy Destinnové a ZŠ náměstí Svobody. Terasy jsou totiž v nevyhovujícím stavebně-technickém stavu, uvedl Zeman.

Další tři miliony půjdou na výměnu vstupu ZŠ Petřiny. „Stávající vstupní portál je v nevyhovujícím technickém stavu, neodpovídá aktuálním požadavkům na tepelně izolační vlastnosti konstrukcí," popsal mluvčí Prahy 6 Marek Zeman. Dělníci zrekonstruují i recepci.

Za 1,1 milionu korun dělníci opraví kotelnu v Mateřské škole Sbíhavá, plynové kotle budou nahrazeny energeticky úspornějšími. Stejná částka půjde na výměnu oken ZŠ T. G. Masaryka v objektu Bělohorská. Všechny tyto opravy by měly být podle Zemana hotovy do konce prázdnin.

Kromě toho by se v srpnu měl začít stavět nový školní pavilon v ulici Na Kocínce, do stavby má radnice investovat zhruba 200 milionů korun. Pavilon má mít kapacitu 240 žáků. Budova bude mít osm kmenových tříd po 30 žácích, školní družinu a výdejnu obědů. Objekt bude spadat pod sousední základní školu Bílá, kterou zřizuje také šestá pražská městská část. Škola by měla být hotová v roce 2026.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Mariana Čapková

Štítky správa, stavby, školy, Praha 6, opravy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce jídelny, výměna oken, nový pavilon. Na prázdninové opravy škol dá Praha 6 23 milionů  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.