Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

O školky v Praze je přes letošní prázdniny vyšší zájem než před rokem

Zájem o umístění dětí do pražských mateřských škol v prázdninovém provozu je ve většině městských částí vyšší oproti loňskému roku. Školky jsou střídavě v provozu v červenci, v srpnu ale bude někde provoz zcela omezen. Režim mateřských škol je přizpůsoben vysokým teplotám.

V Praze 2 funguje například pět školek ve střídavém provozu, vytíženost školek je podle mluvčí městské části Andrey Zoulové vyšší, než tomu bylo v minulých letech. „Průměrně naše mateřské školy navštíví zhruba 250 dětí týdně," řekla Zoulová. Některé děti podle ní využívají celodenní program školek, jiné chodí jen na část dne.

Vyšší zájem o umístění registruje i Praha 9, podle mluvčí městské části Hany Boříkové je letošní zájem asi o deset procent vyšší oproti loňskému létu. Školky se ale každoročně potýkají s tím, že rodiče přihlášku podají, dítě ale nakonec do školky nepřivedou. „Letos tomu není jinak," řekla Boříková. V Praze 9 je ve střídavém provozu devět mateřských škol, počítat s nimi rodiče mohou však jen v červenci.

V Praze 3 pak bude v provozu vždy nejméně jedna mateřská škola, rodiče mohou ale také využít pro děti příměstské tábory, které městská část finančně podporuje. Podle mluvčího Prahy 3 Jiřího Hannicha je o ně značný zájem, v nabídce jsou například tábory s angličtinou, se zaměřením na sport či ekologii. V Praze 11 pak o prázdninách funguje střídavě osm školek, otevřené budou vždy dvě. Podle radního pro školství Prahy 11 Michala Veselského (Praha 11 Sobě) je poptávka mezi rodiči pokrytá, výrazně vyšší zájem však městská část nepociťuje.

Kvůli letním horkým dnům školky omezují pobyt na přímém slunci, využívají naopak zahrady pod vzrostlými stromy, zahradní altánky nebo herní domečky. Podle Zoulové školky v Praze 2 využívají například takzvaná mlžítka a vodní herní prvky. Dodala, že samozřejmostí je pak zvýšený pitný režim.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky mateřské školy, poptávka, prázdniny, městské části, děti

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O školky v Praze je přes letošní prázdniny vyšší zájem než před rokem  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.