Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Školáci dnes dostávají pololetní vysvědčení. Páteční volno jim zpestří řada akcí

Žáci základních a středních škol si dnes ze škol odnášejí pololetní vysvědčení. Pro zhruba 107 800 prvňáčků je to poprvé. V pátek pak víc než milion školáků, žáků a učňů čekají jednodenní prázdniny, na které ve 14 okresech navážou od pondělí prázdniny jarní.

Již tradičně vysvědčení předávají nejen učitelé, ale i ministr školství Robert Plaga (ANO). Letos si pro tuto příležitost vybral Základní školu Ruská v Litvínově. Jde o největší školu ve městě. Chodí do ní 650 žáků, přičemž pětina z nich má různé handicapy.

Páteční volno dětem zpestří řada akcí. Například v Praze budou moci děti se zvláštní kartou od Pionýra navštívit zdarma či se slevou přes 40 muzeí, památek a dalších institucí. Akci doplní vědomostní soutěž a geocachingová hra, v níž budou účastníci podle souřadnic hledat různá místa s odměnou.

Pololetní prázdniny mají v celé ČR jednotný termín, následující týdenní jarní prázdniny se liší podle okresů. Letos začínají v některých regionech v pondělí 3. února, ostatní okresy je mají v následujících týdnech. V posledních 14 okresech skončí jarní prázdniny 15. března.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, školy, vysvědčení, jarní prázdniny, Robert Plaga, ANO 2011, Praha, Litvínov, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Školáci dnes dostávají pololetní vysvědčení. Páteční volno jim zpestří řada akcí  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.