Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Žáci Prahy 10 mohou přijít s nápady na zlepšení své školy. Radnice je podpoří

V Praze 10 už podruhé proběhne projekt „Moje stopa ve škole“. Umožňuje žákům základních škol přijít s nápady, jak školu vylepšit. Pokud jejich projekt zvítězí v celoškolním hlasování, dostanou na něj finance. Městská část podpoří každou ze škol částkou 35 tisíc korun.

Projekty se budou realizovat už na jaře

V loňském roce se do projektu zapojilo sedm základních škol, letos se připojí tři nováčci. Půjde o základní školy Hostýnská, V Rybníčkách a U Roháčových kasáren.

„Všechno nyní poběží v rychlém sledu. V říjnu budou jednotliví žáci nebo skupiny dětí navrhovat projekty. Listopad je určený na jejich kampaň mezi spolužáky a celoškolní elektronické hlasování, do něhož se vloni zapojilo neuvěřitelných 2 540 školáků. No a na jaře 2023 se budou vybrané projekty realizovat,“ popsal v tiskové zprávě místostarosta Martin Sekal (ODS), který je v Praze odpovědný za oblast školství.

Generace by se měly víc respektovat, říká učitelka a odbornice na mediální výchovu

Karolína Mackenzie vystudovala obor mediální studia na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy, na stejné univerzitě vystudovala i Pedagogickou fakultu. V rámci svého doktorského studia na Univerzitě Palackého v Olomouci se věnuje čtenářství a...

V pilotním ročníku zvítězil i stroj na cukrovou vatu

V loňském roce zvítězil například nákup rostlinek řasokoule do každé třídy, pořádání florbalových turnajů či revitalizace školního hřiště. Jedna škola si takto dokonce pořídila stroj na cukrovou vatu.

„Moje stopa ve škole žáky zábavnou formou učí mnoho věcí najednou. V první řadě přemýšlet nad svých nejbližším okolím a vymýšlet, jak by bylo možné ho vylepšit. Následně si žáci musí poradit s nástrahami rozpočtu. Musí svou myšlenku systematicky a trpělivě rozvíjet. Učí se vzájemně spolupracovat a v neposlední řadě pro svou ideu potřebují nadchnout i ostatní,“ doplnil Sekal.  

V Praze 10 si váží dobrovolníků. Devět z nich získalo od města ocenění

Devět osob, které se ve svém volném čase věnují dobrovolničení, převzalo v úterý 14. června ocenění Dobrovolník roku. Jedná se o jednotlivce, kteří se v rámci spolků a neziskových organizací angažují v sociální a zdravotní oblasti, v kultuře,...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Petr Bezděk

Štítky vzdělání, , školství, Praha, projekt, základní škola, ODS, Rybníček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žáci Prahy 10 mohou přijít s nápady na zlepšení své školy. Radnice je podpoří  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.