Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Konec zanedbané Štvanice. Praha chce z ostrova udělat významné rekreační místo

Rada hlavního města Prahy schválila záměr realizace veřejné zakázky „Využití a rozvoj území ostrova Štvanice“. Od letoška do roku 2022 bude probíhat realizace zakázky. Její cena je 35 milionů korun.

„Předmětem veřejné zakázky bude jednak zpracování podrobné koncepční studie ostrova včetně formulace vazeb do oblastí v okolí ostrova, a dále zpracování komplexního projektového řešení na první etapu úprav lokality. Tedy především dokumentace pro územní rozhodnutí (DUR), dokumentace pro stavební povolení (DSP), prováděcí dokumentace (DPS) a autorských dozorů požadovaných příslušnými právními předpisy a podle v té době platného územního plánu," uvedl mluvčí hlavního města Prahy Vít Hofman.

„Chceme maximálně využít potenciálu Vltavy a jejích nábřeží a ostrovů. Ostrov již dlouho čeká na svou obnovu. Potenciál ostrova jako rekreačního areálu pro okolní čtvrti vzroste také v souvislosti s realizací lávky mezi Holešovicemi a Karlínem,“ uvedl první náměstek primátora hlavního města Prahy Petr Hlaváček.

Už v roce 2018 Praha ukončila architektonickou soutěž na lávku mezi Holešovicemi a Karlínem přes Štvanici. Ostrov tak bude lépe přístupný. Pokračuje také rekonstrukce Negrelliho viaduktu.

„Ostrov Štvanice má potenciál stát se významným rekreačním místem v centru města a odlehčit tak přetíženým náplavkám v centru či velkým pražským parkům. Současný zanedbaný stav Štvanice však tomuto potenciálu neodpovídá, a proto to hodláme změnit,“ doplnil Hlubuček.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jvs [CC BY-SA (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/)]

Štítky opravy, revitalizace, turismus, Štvanice, Praha, Rada hlavního města Prahy, Vít Hofman, Holešovice, Karlín, Petr Hlaváček, Vltava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Konec zanedbané Štvanice. Praha chce z ostrova udělat významné rekreační místo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.