Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Pražští radní projednají rekonstrukci fotbalového Ďolíčku nebo Radlickou radiálu

Pražští radní dnes projednají úpravy projektu Radlické radiály nebo záměr rekonstrukce fotbalového stadionu Ďolíček. Na programu je také vypsání soutěží na podobu nezastavěné části Vítězného náměstí a příměstského parku Soutok, tendr na rekonstrukci náměstí Jiřího z Poděbrad nebo zakázka na úpravy Domu pážat pro účely Muzea paměti XX. století.

Radlická radiála má propojit vnější a vnitřní okruh na jihozápadě metropole a svést dopravu z přetížených silnic. Projekt se v územním řízení setkal s velkým množstvím námitek, takže město začalo pracovat na jeho úpravách, které se týkají zejména řešení křižovatek a počítají například se zakrytím části silnice mezi plánovanými tunely v Jinonicích a Butovicích.

Radní projednají také záměr rekonstrukce fotbalového stadionu Ďolíček, jejíž projekt by měla připravit příspěvková organizace magistrátu Pražská developerská společnost. Na programu je i vypsání architektonické soutěže na podobu takzvaného čtvrtého kvadrantu Vítězného náměstí mezi ulicemi Evropská a Jugoslávských partyzánů. Vedení města bude schvalovat vypsání soutěže na podobu příměstského parku Soutok, který by měl vzniknout na soutoku Vltavy a Berounky.

Rada bude rozhodovat i o převzetí projektu rekonstrukce náměstí Jiřího z Poděbrad od Prahy 3 a o vypsání tendru na firmu, která práce provede. Na programu je také vypsání tendru na úpravy Domu pážat na Hradčanech, kde by v budoucnu mělo sídlit Muzeum paměti XX. století, které město založilo v roce 2019.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Neovisual

Štítky jednání, radní, Ďolíček, Radlická, Praha, rekonstrukce, Radlická radiála, projekt, Muzeum paměti XX. století, náměstí Jiřího z Poděbrad, Pražská developerská společnost, Jinonice, Vltava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražští radní projednají rekonstrukci fotbalového Ďolíčku nebo Radlickou radiálu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.