Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na Ohradě budou farmářské trhy. Do plánování chce Praha 3 zapojit i obyvatele

Městská část Praha 3 plánuje vytvořit veřejné tržiště pro farmářské trhy v parku na Ohradě, který čeká celková revitalizace. Jak nedávno rozhodli radní městské části, radnice připraví zadání pro vypsání architektonicko-krajinářské studie nové podoby parku. V Praze 3 již fungují trhy na náměstí Jiřího z Poděbrad, podle radnice je však mezi obyvateli velká poptávka po dalších.

Na novém tržišti má být až 25 stánků

„Z dostupných analýz a dlouholetých úvah vyplývá, že jako nejvhodnější místo pro nové tržiště se hodí lokalita Ohrady, zejména pro svoji skvělou dopravní dostupnost a relativně centrální polohu v katastrálním území Žižkova, na jehož území se žádné farmářské trhy nekonají,“ stojí v radními schváleném dokumentu. V tržišti by podle dokumentu mělo být až 25 stánků zaměřených převážně na prodej čerstvých potravin.

Zřízení tržiště bude předpokládat celkové úpravy parku, který je podle radnice ve špatném stavu a jeho řešení nyní vybudování trhů neumožňuje. Dopravní podnik chce zároveň podle informací městské části v parku vybudovat nabíjecí stanici pro elektromobily. V plánu je i rekonstrukce tramvajové zastávky Ohrada.

Do plánování se budou moci zapojit obyvatelé

Všechny záměry by měla zastřešit studie, která navrhne celkovou koncepci revitalizace parku při zachování co největšího počtu vzrostlých stromů. Městská část by do parku také chtěla umístit WC, dětské herní prvky nebo umělecké dílo. Zlepšit se má i infrastruktura pro cyklisty. Do přípravy zadání studie plánuje radnice zapojit místní obyvatele.

Oblíbené farmářské trhy již v Praze 3 fungují na náměstí Jiřího z Poděbrad. To by se mělo brzy dočkat více než 20 let plánované revitalizace, která by měla přinést i lepší podmínky pro trhovce. Práce by podle dřívějších informací měly začít v druhé polovině letošního roku a pokračovat i v příštím.

V Praze se koná celá řada dalších farmářských tržišť, například na podskalské náplavce a na Vítězném, Kubánském, Tylově či Řezáčově náměstí. Další tržiště se v metropoli nacházejí na Andělu, v Holešovicích, na Pankráci, na Barrandově či v Modřanech.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři , | Foto Jan Král

Štítky Praha 3, trhy, farmářské trhy, Ohrada, Praha, farmářský trh, radnice, městská část, náměstí Jiřího z Poděbrad, Žižkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Ohradě budou farmářské trhy. Do plánování chce Praha 3 zapojit i obyvatele  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.