Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na Žižkově dnes proběhne venkovní velikonoční hra pro celou rodinu

Zájemci budou mít dnes možnost zúčastnit se netradičního velikonočního programu na Praze 3 – venkovní velikonoční hry. Pro děti i dospělé ji připravilo Atrium Žižkov, kulturní centrum, které pořádá rozmanité koncerty, a sesterské Kulturní centrum Vozovna.

Dobrodružná cesta pobaví celou rodinu

„Velikonoční svátky jsme tentokrát pojali na Praze 3 hodně akčně. Součástí programu je dobrodružná cesta Žižkovem, která spolehlivě pobaví všechny účastníky bez rozdílu věku,“ popsal Velikonoce ve své městské části radní Pavel Křeček.

Pro koledníky a kolednice je připravena trasa, která jim zabere alespoň hodinu. Na začátku cesty si budou moci uplést pomlázku a pak budou na jednotlivých stanovištích lovit barevné stužky. Na všechny koledníky pak na konci čeká sladká odměna.

Policisté budou o Velikonocích kontrolovat řidiče. Přečtěte si, na která místa se zaměří

Policisté budou o nadcházejících Velikonocích podobně jako v předchozích letech dohlížet na bezpečnost a plynulost silničního provozu. Při celostátní dopravněbezpečnostní akci se od čtvrtka do pondělí zaměří na frekventovaná místa a hlavní tahy....

Trasa začíná v KC Vozovna a končí v Atriu Žižkov

„V neděli sedmnáctého se na trase mezi KC Vozovna a žižkovským Atriem konají pravé a nefalšované Žižkonoce,“ uvádí pořadatelé na webových stránkách. Do přípravy jednotlivých úkolů se zapojily i další volnočasové organizace, a to Dům dětí a mládeže Ulita, Aeroškola, Rodinné a pohybové centrum Pražačka a další.

Program začíná ve dvě odpoledne a bude probíhat do pěti, návštěvníci tedy mohou dorazit do čtyř hodin, aby stihli celou trasu projít. Startovné je 100 korun.

Praha 10 podpoří nízkoprahový klub a terénní služby pro mladé

Městská část Praha 10 poskytne dotaci organizacím, které poskytují dětem a mládeži podpůrnou síť. Jednou z nich je Dům dětí a mládeže Ulita, druhou YMCA, nejstarší mládežnická organizace na světě. Dohromady dostanou oba podpořené projekty 3,2...

Program na Velikonoce je bohatý i v dalších městských částech. Například na Praze 9 bude při této příležitosti celý duben k vidění série obrazů Hany B. Novákové s křesťanskou tematikou, v bazilice sv. Jakuba se bude dnes večer konat koncert vážné hudby. Tradiční součástí svátků jsou potom trhy, které můžou zájemci navštívit na Václavském a Staroměstském náměstí, na Pražském hradě, náměstí Republiky a Míru.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Praha 3

Štítky Velikonoce, Praha 3, děti, volný čas, Praha, Žižkov, kulturní dům, rodina, Dům dětí a mládeže Ulita, koncert

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Žižkově dnes proběhne venkovní velikonoční hra pro celou rodinu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.