Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Praha vybuduje v botanické zahradě v Troji zázemí viničního domku

Pražský magistrát vybuduje v botanické zahradě v Troji technické zázemí pro místní viniční domek včetně nových toalet. Na dopracování dokumentace k územnímu řízení dá město příští rok 1,5 milionu korun. Vyplývá to z důvodové zprávy k rozpočtu Prahy na rok 2020. Celkem bude vybudování zázemí stát podle odhadu 40 milionů korun.

"Viničnímu domku na vinici svaté Kláry dlouhodobě schází adekvátní zázemí nezbytné jak pro provoz vinárny a její personál, tak i pro návštěvníky," píše se v dokumentu.

V zázemí budou toalety pro návštěvníky a zaměstnance. "Toalety zde jsou dlouhodobě řešeny provizorním způsobem," píše se v materiálu. Součástí stavby bude i provozní zázemí vinárny a nový prostor pro pořádání větších degustací a společenských či soukromých akcí včetně svateb. Degustační prostor bude za viničním altánem a s domkem jej spojí průchod.

Termín dokončení je naplánován na rok 2024. V příštím roce by měla být dopracována dokumentace k územnímu řízení, na což naváže vypracování dokumentace pro stavební povolení a provedení stavby.

Zahrada chce v polovině příštího roku také zahájit stavbu vstupního areálu na severní straně u ulice K Pazderkám. Nový vstup zahrne knihovnu, kavárnu, restauraci a přednáškový sál. Stavba zabere čtyři roky a stát by měla asi 300 milionů korun.

Botanická zahrada získala do správy vinici svaté Kláry v 90. letech minulého století. Samotná zahrada byla založena v roce 1969 a přes dvacet let ji veřejnost mohla navštívit pouze ve dnech otevřených dveří. Celoročně přístupná je od srpna 1992. Jde o příspěvkovou organizaci hlavního města.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Botanická zahrada Praha

Štítky ČR, stavby, příroda, zábava, Praha, botanická zahrada, Troja, Pražský magistrát

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha vybuduje v botanické zahradě v Troji zázemí viničního domku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.