Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Silný vítr neustává. Varování meteorologů platí až do úterý

Varování meteorologů před silným větrem, které platilo v minulých dnech, bude platit i nadále. Silný vítr by měl foukat až úterní šesté hodiny ranní. Podle meteorologů by měla rychlost větru dosahovat rychlosti až 65 kilometrů v hodině.

Jen během soboty měli hasiči v Praze přes 60 výjezdů k následkům silného větru. Odstraňovali spadlé stromy a větve a zajišťovali uvolněné plechy. Situace však byla výrazně klidnější než ve čtvrtek, kdy pražští hasiči kvůli větru vyjížděli k víc než 120 událostem. Kvůli větru byla v sobotu dokonce uzavřena pražská zoologická zahrada.

Meteorologové varují před možným poškozením stromů a lesních porostů a možnými menšími škodami na budovách. Lidem hrozí nebezpečí úrazu uvolněnými předměty a zlomenými větvemi a dají se očekávat také komplikace v dopravě.

„Doporučuje se zajistit okna, dveře, odstranit nebo upevnit volně uložené předměty, zabezpečit skleníky a podobně. Dbát zvýšené opatrnosti při pohybu venku a při řízení vozidel,“ varují meteorologové.

Ohodnoť článek

Foto HZS hl. m. Prahy

Štítky počasí, vítr, varování, Praha, vichřice, ZOO Praha

Silný vítr neustává. Varování meteorologů platí až do úterý  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.