Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Pražský politik prodává bělidlo a k němu knihy o léčbě covidu. Nikoho k ničemu nenavádíme, hájí se

Jan Kořínek, který v minulosti působil jako šéf finančního výboru Prahy 16 z ČSSD, prodává přes e-shop žíravé bělidlo, které zákazníkům chodí v balíčcích s knihami navádějícími, jak použít bělidlo jako lék proti covidu. Jan Kořínek obchodem v roce 2020 vydělal milion korun. Informovala o tom redakce Aktuálně.cz.

Dezinformace o bělidle jako léku na covid

Redakce Aktuálně.cz informovala o tom, že bývalý šéf ČSSD v Praze 16 Jan Kořínek, začal přes e-shop své firmy Narita Dox nabízet balíčky žíravého bělidla společně s knihami o tom, jak bělidlo používat jako lék na covid. Během covidové situace se internetem začaly šířit dezinformace, podle kterých pití bělidla léčí covid, to však ve skutečnosti může poleptat vnitřnosti.

Policie stíhá Tušla za stalking, Peterkové hrozí osm let za šíření dezinformací

Policie zahájila trestní stíhání Jany Peterkové, které hrozí až osm let ve vězení za šíření dezinformací a poplašných zprávy. Policie trestně stíhá také Patrika Tušla, který dlouhodobě pronásleduje například prezidenta České lékařské komory...

Bělidlo na textil a jako bonus kniha o tom, jak bělidlo léčí

Na e-shopu je výrobek označený jako bělidlo na textil, ale ke každé objednávce nad 500 korun dostane zákazník knihu Sbohem covide, kde se čtenáři dozví, jak se léčit pomocí pití bělidla. Osmnáct lahviček oxidu chloričitého po deseti mililitrech s uvedeným použitím pro bělení textilu a k nim tři knihy přinášející „ucelený a rychlý náhled na problematiku oxidu chloričitého spolu s přesnými návody a postupy na jednotlivé fáze covid-19“ pořídí zákazníci za dva a půl tisíce korun.

Kořínkova firma podle poslední účetní závěrky za rok 2020 výrazně zvýšila zisk, vydělala přes milion korun a 600 tisíc korun měla uloženo v pohledávkách. V situaci před pandemií nevydělala firma ani čtvrtinu této částky.

Očkuj se i ty, vyzývá Landa, jde však o fake. Doufáme v žalobu, říkají autoři koláží

Internet během uplynulých hodin zaplavily fotky Daniela Landy, Lubomíra Volného nebo Ilony Csákové, tedy zarytých odpůrců očkování proti covidu, se vzkazy o tom, že se nechali naočkovat a totéž doporučují i svým fanouškům a podporovatelům. Nejde...

„Nikoho k ničemu nenavádíme“

Sám Kořínek prohlašuje, že bělidlo neprodává za účelem léčby covidu. „My bělidlo neprodáváme za účelem vnitřního užití. Nikoho k ničemu nenavádíme, uvedl pro Aktuálně.cz Jan Kořínek. „Já prodávám chemikálie a knihy,“ pověděl a dodal, že to, že k bělidlu zákazníkům přikládá příručku propaguíjící bělidlo jako lék, s tím podle něj nesouvisí.

Státní ústav pro kontrolu léčiv před pitím bělidla důrazně varuje. „Oxid chloričitý, který může vzniknout smícháním chloritanu sodného a kyseliny citronové, což je právě princip nabízeného MMS, je silným bělicím prostředkem. Může mít vážné a potenciálně život ohrožující vedlejší účinky," uvedla pro Aktuálně.cz tisková mluvčí ústavu Klára Brunclíková.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Praha 16 | Zdroj Aktuálně.cz

Štítky politika, covid, bělidlo, prodej, Praha, COVID-19, kniha, Jan Kořínek, Aktuálně.cz, internetový obchod, ČSSD, Státní ústav pro kontrolu léčiv

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražský politik prodává bělidlo a k němu knihy o léčbě covidu. Nikoho k ničemu nenavádíme, hájí se  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.