Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Zažijte Vánoce všemi smysly. Navštivte Retro Vánoce v Levandulovém údolí

Pro všechny, kteří dávají v adventní a vánoční čas přednost zážitkům v prostředí čisté přírody před návštěvou obchodních center, připravilo Levandulové údolí v Chodouni o víkendu 18. – 19. 12. poslední letošní program. Je věnován – jak jinak – Vánocům, zvykům i gastronomii. Načerpejte inspiraci na slavnostní štědrovečerní tabuli nebo na dárky na poslední chvíli. Na akci není třeba se předem objednávat.

Veškeré informace o aktivitách a produktech najdete na levanduloveudoli.cz.

Retro Vánoce v Levandulovém údolí proběhnou 18. a 19. prosince 2021 vždy od 10:00 do 17:00. Dozvíte se, jak vypadal stůl o tradičních českých Vánocích, co znamená šejdovec, vrkoč či polaz nebo co by měla hospodyňka (a hospodář) udělat o Štědrém dnu ráno, v poledne a večer. Víte třeba, co symbolizovaly vánoční perníčky či postavy slunovratu z vizovického pečiva?

Projděte se na čerstvém vzduchu po adventní stezce plné kvízů, hádanek a úkolů. Nechte se překvapit chutí dávno zapomenutých pokrmů, jako je hrách na medu, zelníky či kapr na černo. Chybět nebudou ani vyhlášené levandulové speciality (vánočka, cukroví, svařák, koňak) nebo retro kanapky a slavnostní chuťovky.

Připraveny jsou také ručně vyráběné produkty z Levandulového údolí pro zdraví a imunitu, výtečné pochutiny, BIO mošty nebo pálenky z okolních farem a manufaktur. Kouzelnou atmosféru doplní magická vánoční hudba a zvonky.

Smysluplný dárek - adoptujte BIO Levanduli Chodouňskou a staňte se filantropem planety

A pokud to do Levandulového údolí nestihnete, můžete udělat radost sobě nebo svým blízkým dárkem z e-shopu nebo adopcí rostlinky BIO Levandule Chodouňské. Cílem projektu „adopce“ je výzkum této byliny jako pomocníka pro boj s nejrůznějšími typy onemocnění nebo výstavba EKO kempu v nádherném prostředí čisté přírody Levandulového údolí, v samém srdci Národního geoparku Barrandien.

Adopce 1 rostlinky stojí 1 000 Kč, jako poděkování získá zájemce zápis na Zdi cti, čestný titul Filantrop planety nebo zážitkový oběd pro dva v Levandulovém údolí.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva

Štítky Vánoce, Levandulové údolí, levandule, údolí, Chodouň, gastronomie, příroda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zažijte Vánoce všemi smysly. Navštivte Retro Vánoce v Levandulovém údolí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.