Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Od Španělska po Uzbekistán. Máme krásné reference z Čech i zahraničí, říká majitel elektromontážní firmy ELBEN CB

PR článek

Na začátku měli dva zaměstnance a věnovali se malým stavbám. Dnes zaměstnávají téměř dvacítku a plní zakázky za desítky milionů korun. Českobudějovická společnost ELBEN CB se věnuje elektroinstalacím, přičemž už dávno překročila i hranice jak Jihočeského kraje, tak České republiky. O vývoji firmy, zakázkách po celém světě i práci v době koronaviru jsme si popovídali s majitelem firmy Pavlem Benešem.

Na trhu jste již téměř 25 let, máte bohaté zkušenosti, na kontě úspěšné projekty z různých koutů světa. Můžete zavzpomínat na první zahraniční zakázky?

Začalo to nevinně. Od známého jsem se dozvěděl, že jedna německá firma plánuje expanzi do Čech. Navázali jsme kontakt a zhruba před třinácti lety jsme pro ně začali dělat v Praze. 

Pak přišli se zakázkou v Brně, poté v Bratislavě, nakonec se zeptali, zda bychom nechtěli do Budapeště. To už bylo od Bratislavy jen kousek, tak proč by ne? Následovalo Dánsko a postupně pak další světové destinace, například nákupní centrum Esprit ve španělském městě Málaga nebo kongresové centrum v Uzbekistánu. 

V referencích máme i Moskvu nebo Švýcarsko. Nechtěl bych ale vyloženě zdůrazňovat jen zahraničí, mnoho výrazné práce jsme samozřejmě udělali i v České republice.

Jak je možné, že firma z Českých Budějovic dostane zakázku až tak daleko za hranicemi?

Je to hlavně o šikovném a spolehlivém týmu, který společně vytvořil úžasné reference.

Můžete nastínit, co konkrétně je pro vás prioritou? Čemu se věnujete nejčastěji?

Bytové domy, hotely, fabriky, obchodní domy. Je toho hodně. Jsme opravdu velmi dobří například v elektroinstalaci nemocnic, které jsou specifické. Máme tým lidí, kteří všechno ohledně nemocnic znají. Celkem jsme už dělali pro devět nemocnic, například pro táborskou, jindřichohradeckou, prachatickou, pražskou, strakonickou ale i českobudějovickou. Velké zkušenosti máme také se školami i lázněmi.

Co kdybych od vás chtěl elektroinstalaci jako soukromá osoba ve svém bytě?

Byty už bohužel neděláme, není to již v našich možnostech, ale větší domy, ty stále ano. Jejich požadavky a nároky nás posouvají dál. Mám nyní na mysli aktuálním téma chytré domy, kterým se věnujeme.

Co si máme pod pojmem „chytrý dům“ představit?

Jednoduše se dá říct, že vše „poháněné“ elektřinou v celém domě ovládáte pomocí počítače, nebo klidně i mobilu. Nabízíme inteligentní systém, který šetří energii i peníze. Hodně se tento systém rozšiřuje do komerční sféry, například v bytech to pořád tak běžné není, protože developeři, pokud se bavíme o nových bytech, musí přece jen držet určitou cenovou hladinu.

Jak zvládáte období koronakrize?

Toto období je náročné, ale práci jsme měli a stále máme. Dokonce bych řekl, že celou situaci  zvládáme bravurně. Na počátku epidemie jsme rozdělili týmy, aby se nemohlo stát, že by se do karantény dostala třeba celá firma, zavedli jsme home office, zkrátka jsme se zařídili, aby vše fungovalo.

Takže jste propouštět nemuseli?

Nemuseli, naopak jsme na jaře přijali nové zaměstnance.

Znamená to tedy, že nyní máte plný stav? Nikoho nehledáte?

Jak stále tvrdím, šikovných elektrikářů není nikdy dost. V současné chvíli rozšiřujeme tým i o projektového manažera pro Prahu. Z organizačních důvodů by bylo ideální, kdyby byl z jihu Čech. Pokud by měl tedy někdo zájem o post elektrikáře nebo projektového managera, budeme rádi, když se nám ozve. 

Když jste začínal v polovině 90. let podnikat, věřil jste, že to s firmou dotáhnete až tak daleko?

Upřímně? Věřil jsem, že budeme ještě dál. (úsměv) Pořád jsou tady firmy s větším obratem, většími možnostmi, ale člověk by měl být skromný. Jsme opravdu rádi za to, co se podařilo. Jsme stabilní firma, máme krásné reference ze zahraničí i z Čech. Moc nás to těší!

A přesun z Českých Budějovic neplánujete?

Nene, jsme tady ve vlastních prostorech a jsme zároveň i patrioti. Proto obecně preferujeme spolupráci s místními firmami. 

Je něco, co byste chtěl na závěr říci? 

Ano, moc rád bych využil příležitosti a poděkoval tak našim zaměstnancům, spolupracovníků, klientům ale i dodavatelům za dosavadní úžasnou spolupráci. A jak se i blíží konec roku 2021, chtěl bych všem popřát nádherné svátky a hlavně šťastný rok 2022. Doufejme, že  rok nový, bude mnohem klidnější, než byly ty  poslední dva. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky elben cb, elektroinstalace, nemocnice, práce, Česko, Španělsko, reference, Uzbekistán, Jihočeský kraj, Praha, Bratislava, České Budějovice, koronavirová krize

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od Španělska po Uzbekistán. Máme krásné reference z Čech i zahraničí, říká majitel elektromontážní firmy ELBEN CB  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.