Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Vratné kelímky na akcích, karafy s vodou na úřadě. Praha chce omezit jednorázové plastové obaly

Hlavní město vyrazilo do boje se zbytečným "plastováním". Radní na včerejším zasedání odhlasovali, že od příštího roku žádnou formou nepodpoří ani nedají grant či záštitu nikomu, kdo se nezaváže eliminovat používání jednorázových výrobků. Snížit plastový odpad chce město také na úřadech.

Podle včerejšího usnesení budou k ekologičtějšímu chování vyzvány i městské části a příspěvkové organizace hlavního města. V kancelářích například dojde k nahrazení plastových nápojových PET lahví džbánky a karafami na vodu.

Omezení jednorázových plastových obalů se bude od příštího roku týkat především provozovatelů akcí s podporou města. „Pořadatelé a organizátoři akcí, kteří se nebudou chovat šetrně k životnímu prostředí a nezamezí používání jednorázových plastových obalů a nádobí, již nedostanou od Prahy žádnou formu podpory,“ říká náměstek primátora pro oblast životního prostředí Petr Hlubuček (TOP 09 a STAN - Spojené síly pro Prahu).

Město tímto opatřením plní cíl zavedení principů cirkulární ekonomiky do svého fungování, plynoucí z klimatického závazku, který přijalo zastupitelstvo hlavního města letos v červnu. „Množství odpadů v Praze nám každý rok narůstá. To je dlouhodobě neudržitelné, a musíme tak vzniku odpadů předcházet,“ uzavřel náměstek.  

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky Praha, plast, kultura, kelínek, lahev, PET, ekologie, hlavní město, odpad, Petr Hlubuček, TOP 09, Starostové a nezávislí, Spojené síly pro Prahu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vratné kelímky na akcích, karafy s vodou na úřadě. Praha chce omezit jednorázové plastové obaly  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.