Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Takto bude vypadat letošní vánoční strom na Staroměstském náměstí. Přijede v pondělí

Kácení vánočního stromu, který bude letos umístěn na Staroměstském náměstí, proběhne tento víkend. Pracovníci ho začnou kácet v neděli 21. listopadu 2021 od deváté hodiny ranní v Dolní Černé Studnici u Jablonce nad Nisou. Kácení stromu budou přihlížet pražský radní pro oblast majetku Jan Chabr (TOP 09) a předseda představenstva společnosti Technologie hl. m. Prahy Tomáš Jílek.

Kácení začne v neděli ráno

Kácení jednadvacet a půl metru vysokého smrku ztepilého by na soukromé zahradě jednoho z domů v Dolní Černé Studnici v Libereckém kraji mělo začít v neděli 21. listopadu v devět hodin ráno, hotovo by mělo být kolem jedné hodiny odpoledne. Poté bude strom převezen do deponie, kde stráví noc.

„Je to částečně i otázka prestiže, každoročně se z něj stává nejznámější vánoční strom v Česku. Ten letošní vyrostl přes sto kilometrů severovýchodně od Staroměstského náměstí, které bude zdobit do začátku ledna,“ uvedl Jan Chabr.

Vánočním stromem pro Prahu letos bude smrk z Libereckého kraje. Rozsvítí se koncem listopadu

O tom, který strom letos ozdobí Staroměstské náměstí o Vánocích, už je jasno. Bude to smrk ztepilý z Libereckého kraje, který do výšky jednadvacet a půl metru vyrostl na soukromém pozemku v jedné z vesnic nedaleko Jablonce nad Nisou. Je krásně...

„Je to logisticky poměrně náročná akce“

Na další cestu se strom vydá v pondělí. Po deváté hodině večerní ho pracovníci společnosti Technologie hl. m. Prahy přivezou z deponie na Staroměstské náměstí, kde ho ukotví.

Samotné zdobení začne v úterý 23. listopadu a potrvá až do pátku 26. listopadu. Dominantou mezi ozdobami letos budou vločky. Strom bude slavnostně rozsvícen společně se zahájením trhů, tedy v sobotu 27. listopadu.

„Po zkušenostech z loňska víme, že je to logisticky poměrně náročná akce, ale rádi se toho úkolu ujmeme. Kácení stromu plánujeme na předposlední listopadovou neděli tak, aby už o prvním adventním víkendu mohl zářit před Týnským chrámem v Praze,“ pověděl Tomáš Jílek ke kácení, převozu, instalaci a zdobení stromu.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Technologie hlavního města Prahy, a.s.

Štítky Vánoce, strom, trhy, smrk, Praha, Staroměstské náměstí, vánoční stromek, Jan Chabr, Tomáš Jílek, TOP 09, Dolní Černá Studnice, Jablonec nad Nisou, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Takto bude vypadat letošní vánoční strom na Staroměstském náměstí. Přijede v pondělí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.