Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Praha čeká o Vánocích 700 tisíc turistů, více než loni

Městská společnost Prague City Tourism (PCT) očekává, že se letos v prosinci v hlavním městě ubytuje 700 tisíc hostů, meziročně o 4,5 procenta více. Zahraničních turistů by mělo být zhruba 590 tisíc, z Česka přijede do metropole přibližně 110 tisíc návštěvníků. Novinářům to sdělila mluvčí agentury Barbora Hrubá. PCT se stará o cestovní ruch v Praze, dříve byla známá jako Pražská informační služba.

Vánoce a Nový rok tráví v Praze nejčastěji Evropané. Převládat budou Němci, Rusové nebo například Britové. Přibývá také turistů z Francie, Itálie, Rakouska a Slovenska. Nejpočetnější skupinou z mimoevropských zemí budou Američané. "Přírůstky očekáváme rovněž u návštěvníků z Jižní Koreje a Číny," uvedla Hrubá.

Turisty lákají například vánoční trhy. Tradičně je letos najdou na Staroměstském náměstí, Václavském náměstí, na náměstí Míru nebo na Pražském hradě. Adventní program připravuje i většina městských částí.

V Praze je letos vánočně vyzdobeno také více ulic. Magistrát do osvětlení investuje téměř čtyři miliony korun, v minulých letech na výzdobu dával kolem dvou milionů korun.

Za celý loňský rok se v Praze ubytovalo téměř 7,9 milionu hostů, což je ve srovnání s rokem 2017 o 3,2 procenta víc. Výrazně převažovali zahraniční turisté, kterých do hlavního města přijelo za celý rok 6,67 milionu.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, turistika, Vánoce, Praha, Pražská informační služba, Česko, Francie, Itálie, Rakousko, Slovensko, Čína, Jižní Korea

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha čeká o Vánocích 700 tisíc turistů, více než loni  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.