Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

V Hostivaři vyroste nový komplex. Nabídne více než dvě stovky apartmánů

V pražské Hostivaři vzniká nový projekt Vesi Hostivař. V lokalitě začala výstavba nového komplexu, kde vznikne 208 jednotek apartmánového typu. Necelý tucet z nich pak bude navíc speciálně uzpůsoben pro potřeby handicapovaných. Projekt by měl být dokončen v závěru roku 2023.

Areál ve Folimance, proti kterému místní protestovali, bude. Radnice výtky opozice odmítla

Zastupitelé Prahy 2 včera zhruba dvě hodiny diskutovali o vybudování volnočasového areálu na Folimance pod Nuselským mostem. Projekt, který je již budován, nakonec vzali na vědomí. Do debaty se zapojili rovněž někteří obyvatelé, kteří nesouhlasí...

Před zahájením stavby jsme v souladu s vydaným povolením odstranili skoro desítku chátrajících skladových objektů a betonové areálové komunikace. Zároveň jsme zlikvidovali zbytky stavebních materiálů a hromady odpadků, jež se u rozpadajících hal nahromadily. Část náletových dřevin a několik stromů ve špatném stavu, které prorůstaly i do zanedbaných budov, jsme bohužel byli nuceni pokácet. Nahradíme je ovšem ve velkém počtu novou výsadbou, o niž se následně budeme pečlivě starat,“ říká generální ředitel YIT Stavo Marek Lokaj. Právě zmíněná společnost projekt v místech bývalého průmyslového areálu pily „Kaplan“ realizuje.  

„Při výstavbě postupujeme zcela v souladu s územním plánem, podle nějž je pozemek určený k zastavění. S ohledem na zdejší lokalitu a přírodu kolem Hostivařské přehrady jsme k plánování projektu společně s architekty přistupovali s velkým citem a respektem k místu samému. Například domy jsou kvůli zachování výhledů navrženy jako maximálně pětipodlažní. Naším cílem je zanedbané území kultivovat a přinést oživení do místa, které postrádalo smysluplné využití,“ dodává Lokaj.

Původní stav areálu v Hostivaři.

Součástí areálu Vesi Hostivař s 208 jednotkami apartmánového typu se stanou parkové plochy a „promenáda“ podél Košíkovského potoka. „V rámci šetrného zacházení s vodou se v areálu mimo jiné bude pro zalévání přednostně využívat dešťová voda z retenčních nádrží. Mysleli jsme také na obnovitelné zdroje energie, proto se chystáme instalovat fotovoltaickou elektrárnu, která pokryje na místě část spotřeby elektřiny komplexu,“ uzavírá Lokaj.

Stejná developerská společnost má za sebou dokončenou proměnu původního brownfieldu v pražském Hloubětíně v moderní městskou čtvrť. Tam vznikl rezidenční komplex Suomi Hloubětín.

Ohodnoť článek

Foto Vesi Hostivař

Štítky Praha, Hostivař, Vesi Hostivař, stavba, výstavba, bydlení, projekt, YIT Stavo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hostivaři vyroste nový komplex. Nabídne více než dvě stovky apartmánů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.