Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

V babyboxu na Praze 6 našli malou holčičku. Váží zhruba tři kilogramy a dostala jméno Isabella

Do babyboxu na Praze 6 kdosi v pondělí umístil zhruba tříkilovou holčičku. Podle jejich zakladatele jde o 227. zachráněné dítě. Holčička, která dostala jméno Isabella, byla ve schránce zabalena do ručníku.

„Je to holčička, podle odhadu záchranáře váží asi tři kilogremy, řekla mi Lenka Kratochvílová z radnice Prahy 6. Děťátko je na cestě do nemocnice v Motole a Lenka Kratochvílová má starosti, co se zakrváceným ručníkem, který byl s holčičkou v babyboxu,“ shrnul zakladatel babyboxů Ludvík Hess.

Skóre holčičky versus kluci se posunulo na 124:103 ve prospěch holčiček. „Děvčátko jsem pojmenoval Isabella po protagonistce projektu Babybox Zuzaně Isabelle Tornikidis, ředitelce Nadace Agrofert. Je to jeden z významných dárců babyboxů,“ dodal Hess.

Malá Isabella dostane od České mincovny zlatý dukátek do kolébky, tak jak je tradicí.

Babybox je vytápěná schránka, kam mohou matky anonymně odložit své dítě. Zařízení je napojeno na integrovaný záchranný systém. Senzory uvnitř schránky po odložení dítěte spustí hlášení, které bezprostředně přivolá záchranáře.

Praha 6 patří mezi pouhé dvě pražské městské části, jejichž radnice mají na budově umístěn babybox – instalován zde byl v červenci roku 2010. Naposledy se dítě v tomto babyboxu ocitlo v srpnu loňského roku, jednalo se o chlapce. Původní zařízení pak bylo od letošního 1. června nahrazeno tzv. babyboxem nové generace. Novou schránku pro odložené děti dostala Praha 6 od sdružení Babybox darem.

Ohodnoť článek

Foto Praha 6

Štítky Praha, Praha 6, Isabella, Babybox, Ludvík Hess, Fakultní nemocnice v Motole, Nadace Agrofert, Česká mincovna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V babyboxu na Praze 6 našli malou holčičku. Váží zhruba tři kilogramy a dostala jméno Isabella  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.