Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Kam o víkendu? Mrázovka je ideální pro rodiny s dětmi i osamělé sportovce

Už se stalo páteční tradicí, že si pro vás Drbna připravila tip na výlet po Praze a okolí, kterým se můžete inspirovat při vymýšlení víkendové procházky. Tento týden se vydáme do sportovního areálu Mrázovka, který vás zabaví, ať už vyrazíte s dětmi nebo třeba za sportem.

Po schodech, po cestě i lanovkou

Na Mrázovku se nejlépe dostanete od Anděla z ulice Na Zatlance. Vystoupat do kopce můžete po schodech, nebo je možné zvolit mírnější cestu okolo. Ta je vhodná i pro kočárky a narazíte na ní navíc na venkovní posilovací stroje nebo dětské hřiště s lanovkou.

Kromě dětské lanovky se tu nachází i lanovka opravdová. Jde vlastně o hotelový výtah z dolní do horní budovy, který ale obvykle slouží i veřejnosti. Do roku 2018 tu jezdila ikonická červená lanovka, která byla vyhledávaným cílem lovců netradičních zážitků. Už tři roky tu ale místo ní funguje modernější verze. V současné době slouží z důvodu pandemie pouze hotelovým hostům, ale po rozvolnění opatření by měla být znovu zdarma přístupná veřejnosti.

Slavnou červenou lanovkou už se dnes nesvezete. Nahradila ji modernější stříbrná verze. Foto: kudyznudy.cz

Pro děti i pro sportovce

Hřiště na děti čeká i na vrchu kopce. Je součástí sportovního areálu, který nabízí pestrou škálu sportů – pro veřejnost tu jsou tenisové kurty, hřiště na volejbal i beachvolejbal, basketbal i fotbal. Kolem hřišť vede běžecká dráha. Nachází se tu taky posilovací stroje, doskočiště pro skok do dálky a dráha na petanque.

Výhodou Mrázovky je, že leží ve velmi dobré dopravní dostupnosti. Za několik minut od ní dojdete na Anděl nebo na tramvajovou zastávku Bertramka. Po cestě navíc slavnou vilu Bertramku, ve které pobýval Mozart, potkáte. A pokud při sportování dostanete hlad, stačí seběhnout z kopce do smíchovských uliček, kde narazíte na velké množství restaurací.

Běžecká dráha na Mrázovce je ideálním místem pro klidný běh.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky Praha, procházky, tipy, Mrázovka, Smíchov, lanová dráha, Drbna.cz, Bertramka, kopec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu? Mrázovka je ideální pro rodiny s dětmi i osamělé sportovce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.