Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Prahou dnes budou utíkat stovky vězňů. Akci podpoří Čtvrtníček nebo Neužil

V pražských Řepích dnes odpoledne proběhne nevšední akce, při které budou lesoparkem utíkat stovky vězňů. Jejich cílem však není utéct spravedlnosti, ale podpořit integraci bývalých vězňů do společnosti. Závod by měl odstartovat Václav Neužil a mezi interprety by se měl objevit také Petr Čtvrtníček s kapelou Wsedě.

Akci podpoří Neužil i Čtvrtníček

Dnešního běhu by se mělo zúčastnit asi 600 lidí, kteří si připnou žlutou stužku. Asi 250 odsouzených se letos zapojilo do letních virtuálních běhů v několika věznicích v ČR, loni jich bylo 64.

V řepském lesoparku při dnešní příležitosti zahraje mimo jiné skupina Wsedě, s níž bubnuje herec Petr Čtvrtníček, který je ambasadorem projektu. Hlavní závod slíbil odstartovat herec Václav Neužil, který ztvárnil běžce Emila Zátopka ve filmu Davida Ondříčka, uvedli organizátoři.

Běh se žlutou stužkou má původ v Singapuru

Běhat se žlutou stužkou na podporu lidí po výkonu trestu se v Česku začalo v roce 2016. Akce se inspirovala podobným projektem ze Singapuru. Cílem běhu je zejména osvěta a odbourání předsudků, aby lidé se záznamem v rejstříku trestů mohli získat zaměstnání a šanci na nový začátek.

O projekt a běh se stará platforma složená z neziskové organizace Rubikon Centrum, Probační a mediační služby a Vězeňské služby ČR. Lidé přispívají zaplacením startovného, peníze mohou poslat i přes dárcovský portál Darujme.cz.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Vězeňská Služba ČR

Štítky kondice, běh se žlutou stužkou, věznice, Praha, Petr Čtvrtníček, Václav Neužil, Řepy, projekt, Česko, Singapur, Emil Zátopek, David Ondříček, Vězeňská služba České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prahou dnes budou utíkat stovky vězňů. Akci podpoří Čtvrtníček nebo Neužil  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.