Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Do Prahy mají během dne dorazit silné bouřky. Platí povodňová bdělost

Od dnešní deváté hodiny ranní do zítřejší desáté hodiny dopolední platí varování před silnými bouřkami, které by měly dorazit na území hlavního města. Meteorologové varují před přívalovými srážkami, které by měly rozvodnit malé toky. Právě z tohoto důvodu v Praze od dnešního poledne platí povodňová bdělost.

V Praze se dnes během dne očekává ojedinělý výskyt přívalového deště nebo silných bouřek s úhrny kolem 45 milimetrů během krátké doby. Meteorologové varují před rozvodněním malých toků, zatopením podchodů, podjezdů a sklepů.

„Nárazy větru mohou lámat větve stromů. Nebezpečí mohou představovat také kroupy a blesky. Je třeba dbát na bezpečnost zejména s ohledem na nebezpečí zásahu bleskem a úrazu padajícími a poletujícími předměty,“ varují meteorologové a doplňují, že při řízení aut v bouřce je nutné snížit rychlost jízdy a jet velmi opatrně.

Na některých tocích v Praze je od dnešního poledne v platnosti první stupeň povodňové aktivity, tedy povodňová bdělost. Meteorologové varují před vzestupem hladin řek, kdy se voda ještě nebude vylévat z břehů.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto čtenáři Drbny

Štítky varování, počasí, meteorologové, bouřky, Praha, bouřka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Prahy mají během dne dorazit silné bouřky. Platí povodňová bdělost  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.