Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Praha nabízí dětem z obcí, které poničilo tornádo, místa na letních táborech zdarma

Pražský magistrát oznámil, že v rámci solidarity s oblastmi, které postihla katastrofa mimořádného rozsahu, nabídne dětem z obcí postižených tornádem místa na letních táborech zdarma. Praha tak učiní ve spolupráci s pražskými domy dětí a mládeže. S nabídkou této symbolické pomoci magistrát obeslal postižené oblasti.

Praha poslala tornádem postiženým obcím dva miliony korun. Finanční pomoc bude rozdělena rovným dílem mezi osm postižených vesnic v Jihomoravském kraji a na Lounsku. Na jih Moravy vyrazili i pražští hasiči, psovodi a záchranáři s polní nemocnicí Golem, která na místě zůstane do 2. července. Pražské vodovody a kanalizace mimo jiné poslaly také kontejnery s balenou vodou z Káraného.

Přírodní katastrofa přinesla obcím na Břeclavsku a Hodonínsku obrovské škody. Rádi bychom proto tímto dopisem nabídli další, byť spíše symbolickou, pomoc ve formě zajištění táborů pro děti z obcí zasažených tornádem. Tábory budou dětem hrazeny z rozpočtu hlavního města a budou si moci vybrat z několika možných míst a termínů,“ řekl primátor Prahy Zdeněk Hřib (Piráti) s tím, že zákonní zástupci se mohou s organizátory spojit napřímo.

„Věříme, že tento krok může rodičům dětí alespoň trochu ulehčit práci v době, kdy se věnují odstraňování škod na svých domech i jinde ve své obci. Tato práce je bezesporu náročná časově, finančně, psychicky i fyzicky. Zároveň věříme, že dětem by pobyt na táboře pomohl alespoň na chvíli dát zapomenout na stresující chvíle, kterými si v poslední době procházejí,“ doplnil radní pro oblast školství Vít Šimral (Piráti).

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com/Frantisek Falta

Štítky tábor, místo, pomoc, léto, tornádo, Praha, Pražský magistrát, Česká pirátská strana, Pražské vodovody a kanalizace, Morava, Jihomoravský kraj, okres Louny, Zdeněk Hřib, Vít Šimral

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha nabízí dětem z obcí, které poničilo tornádo, místa na letních táborech zdarma  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.