Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Zákazníci si koupili najednou i 20 pytlů granulí v jedné objednávce, říká spoluzakladatel eshopu VášChovatel.cz Tomáš Vaněk

PR článek

VášChovatel.cz patří mezi značky, které jistě dobře znáte, pokud máte doma psa nebo kočku. Eshop s chovatelskými potřebami odstartoval svou cestu v roce 2016. V pandemickém roce měl obrat 180 milionů a letos plánuje překonat čtvrt miliardy korun. Jak ovlivnil trh s krmivy COVID? Nejen o tom jsme si povídali se spolumajitelem Tomášem Vaňkem.

Tomáši, co vám přinesl rok 2020?
Rok 2020 mi přinesl 5 kilo váhy navíc, takže jsem nezkazil český průměr. ???? Tuším, že však myslíte, co mi přinesl v rámci podnikání. Starosti. Je hezké v médiích číst, jak jsou internetoví prodejci vítězové pandemie, i nám to pomohlo k rychlejšímu růstu, eshopy s krmivy vyrostly za rok 2020 v průměru o 30%, nám se podařilo vyrůst o 70%. Nechtěli jsme brzdit, naopak jsme se snažili ještě zrychlit. To však neslo obrovskou zátěž na tým na skladě, v administraci, ale i na naše dodavatele, čímž bych chtěl všem ve firmě i našim dodavatelům poděkovat.

Projevil se COVID nějak na výběru jiného zboží zákazníky?
COVID se projevil výrazně loni v březnu, lidé ze strachu nakupovali krmivo do zásoby, báli se, že dojde. Bylo to šílené, chodily nám objednávky i třeba na 20 pytlů. V tomto jsme nebyli tak rychlí, jako třeba Rohlík.cz, který omezil sortiment a možné množství do objednávky. My poslali opravdu i 20 pytlů v jedné objednávce, když si to zákazník přál. Situace se asi po třech týdnech uklidnila. Dnes vidíme, že skladba objednávek se nikterak nezměnila, strach, že lidé začnou preferovat levnější méně kvalitní krmivo se nenaplnil.

Kolik psů a koček vůbec nakrmíte přes váš eshop?
V České republice je dle statistického úřadu přes 2 miliony psů a přes milion koček. Za rok 2020 jsme vyexpedovali 108 000 objednávek, takže jsme jich moc nenakrmili a zároveň tím vidíte, že máme velký potenciál, kam růst.

Je jedno, kde si krmivo koupím?
Určitě není jedno, kde krmivo koupíte. Chcete-li mít jistotu, že Vám krmivo přijde, že když bude nějaký problém, že s Vámi okamžitě někdo ten problém vyřeší, ať už se jedná o reklamaci, vrácení zboží, výměnu zboží za jiné nebo, že Vám vůbec někdo zvedne telefon či odpoví na email, tak musíte nakupovat na eshopech se silným zázemím. Tím myslím vědět, že nenakupujete pouze u nějaké líbivé stránky, což je hlavně v naší republice velmi častý jev, když si vezmete, že je tu 40 tisíc eshopů. Měl bych říct, že krmivo kupujte vždy na Vášchovatel.cz, že jsme špička, ale když jej koupíte na Spokojený Pes, tak určitě budete také nadšeni se servisem a rychlostí dodání.

Odlišujete se něčím od ostatních prodejců? Proč bych si měl koupit krmivo pro svého mazlíčka právě u vás?
Myslím, že se v jedné věci odlišujeme.

Od roku 2017 dáváme z každé objednávky automaticky 5 Kč na pomoc útulkům a transparentně to může každý návštěvník i zákazník našich stránek vidět. Měli jsme tehdy ambici, že kdyby to začali dělat automaticky výrobci krmiv, jiní internetový prodejci a postupně se to stalo přirozenou součástí všech automaticky darovat z objednávky či prodaného pytle na pomoc útulkům, tak že všechny zařízení i zvířátka budou mít možnost mít se také dobře, i když neměla štěstí na páníčka, či je potkal jiný smutný osud, za který nemohou. Bohužel to se nám nepovedlo a i nadále jsme jediným internetovým prodejcem krmiv, který automaticky dává z každé objednávky peníze na pomoc a to je to co nás odlišuje.

Tomáši, kde vidíte váš eshop za 5 let?
Mé priority se postupem času a zkušenostmi změnily. Když jsme začali eshop Váš Chovatel budovat, dali jsme si cíl, že do pěti let budeme v TOP 3 speciálek na krmiva v České republice. Mé cíle jsou takové, že chci chodit do práce rád, chci aby lidé chodili do práce rádi. Chci mít korektní vztahy s dodavateli a abychom se prací bavili, jako se jí bavíme doposud, takže od teď za pět let už není mým cílem být jednička na trhu s kvalitním sortimentem pro psy a kočky, spokojím se i s druhým místem.

Ohodnoť článek

Štítky Váš Chovatel, eshop, rozhovor, Tomáš Vaněk, COVID-19, pes, kočka, Česko, Rohlik.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zákazníci si koupili najednou i 20 pytlů granulí v jedné objednávce, říká spoluzakladatel eshopu VášChovatel.cz Tomáš Vaněk  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.