Počasí dnes8 °C, zítra8 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kam vyrazit k vodě? Podívejte se na výběr míst ke koupání v Praze

V pátek 32, v sobotu 33 a v neděli dokonce 34 stupňů Celsia, taková je předpověď počasí na následující dny. V Praze platí zákaz rozdělávání ohňů a ulicemi hlavního města jezdí kropicí vozy, které osvěžují okolí. Jako formu osvěžení budou mnozí brát návštěvu koupaliště. V redakci jsme vybrali pět míst ke koupání v Praze. Pokud si v našem výčtu svého favorita nenajdete, můžete zajít na Štvanici a osvěžit se ve Vltavě.

Koupaliště Pražačka (Praha 3)

Koupaliště v areálu Pražačka na Žižkově nabízí 26 metrů dlouhý a 14,5 metru široký bazén, který je dobrou volbou pro nenáročné plavce a milovníky sluníčka. Na své si přijdou rodiny s dětmi, senioři či neplavci, bazén je totiž rozdělen do tři zón. Od pondělí do pátku je koupaliště Pražačka otevřeno vždy od šesti do osmi hodin ráno a pak od deseti do půl desáté večer. V sobotu a v neděli je otevřeno od deseti do osmi. Základní celodenní vstupné stojí 160 korun.

Koupaliště Lhotka (Praha 4)

Koupaliště Lhotka nabízí rekreantům oválné jezero o rozloze 5570 metrů čtverečných, jehož hloubka se pohybuje od zhruba jednoho metru až po tři metry. Návštěvníkům jsou k dispozici šatny, sprchy, WC, klubovna i stánek s občerstvením. Tradiční otvírací doba je od pondělí do pátku od deseti do šesti, o víkendu pak od devíti do šesti. S ohledem na aktuální tropické počasí je dnes, v sobotu a v neděli otevřeno až do osmi večer. Celodenní vstupné stojí 130 korun, děti do patnácti let zaplatí 100 korun.

Žluté lázně (Praha 4)

Žluté lázně lákají na pohodové poležení na travnaté pláži a osvěžení ve Vltavě. Areál je otevřený každý den od devíti hodin ráno do deseti hodin večer. Dospělí zaplatí za vstup do Žlutých lázní sto korun, senioři padesát korun a děti do jednoho metru výšky mají vstup zdarma. Vstup do areálu je pak zdarma vždy po páté hodině odpolední. Do areálu mohou psi na vodítku.

Koupaliště Divoká Šárka (Praha 6)

Koupaliště Divoká Šárka, které se na svém webu prezentuje jako nejklidnější koupaliště v Praze, už zahájilo sezónu. Otevřeno má každý den od devíti ráno do sedmi hodin večer. Při nepříznivém počasí může být otevírací doba upravena. Vstup se psem není dovolen. Celodenní vstupné stojí dospělého 120 korun, děti do patnácti let 60 korun a děti do pěti let v doprovodu rodičů mají vstup zdarma.

Koupaliště Stírka (Praha 8)

V plném provozu je také Koupaliště Stírka, a to každý den od devíti do sedmi. Stírka láká kromě plavání v bazénu o rozloze 42,5 metru krát 16,5 metru také na relaxaci na travnaté ploše nebo na občerstvení a dobroty z baru. Dospělí zaplatí za celodenní vstup 150 korun, děti do 160 centimetrů 100 korun.

K prokázání bezinfekčnosti stačí od 8. června všechny druhy testů na koronavirus včetně samotestů nebo čestné prohlášení. PCR test nesmí být starší než sedm dní, antigenní test nesmí být starší než 72 hodin.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Picjumbo/Viktor Hanacek

Štítky koupání, léto, koupaliště, Praha, Pražačka, Vltava, bazén, Štvanice, Žižkov, Lhotka, Divoká Šárka, Žluté lázně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam vyrazit k vodě? Podívejte se na výběr míst ke koupání v Praze  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.