Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Týmy běžců se utkají v maratonu. Startovat se bude na Karlově mostě

Pražští radní v pondělí podpořili poskytnutí finanční podpory 200 tisíc korun na pořádání sportovní akce The Battle of the Teams, která se uskuteční v neděli 30. května. Cílem akce je kromě přehlídky kvalitních sportovních výkonů také ukázat, že v situaci, kdy jsou kvůli pandemii zrušeny velké sportovní akce, může hlavní město rychle reagovat a přinést jedinečný závod.

Cílem závodu je zatraktivnit Prahu

Organizátoři souboje týmů v maratonu (Battle of the Teams) chtějí celosvětově popularizovat silniční běh a významně přispět i k atraktivitě Prahy. Součástí závodu bude také Mistrovství České republiky v maratonu.

„Je důležité, aby se Praha po pandemii a dlouhém lockdownu opět rozběhala. I naše dobrá fyzická kondice hraje roli při tom, jak náš zdravotnický systém a společnost zvládají podobné krizové situace. Běh je jednou z nejlepších forem prevence mnoha zdravotních problémů. The Battle of the Teams nám pomůže oficiálně otevřít letošní běžeckou závodní sezónu v Praze a budeme se těšit na ty další, už masovější závody plánované v průběhu letních měsíců,“ uvedl pražský radní v oblasti sportu Vít Šimral (Piráti).

Start v neděli 30. května ráno z Karlova mostu

Sportovní pole čítá 32 špičkových atletů z celého světa, kteří budou bojovat pro své týmy na maratonské vzdálenosti. Čtyři osmičlenné týmy budou soutěžit na vzdálenost 42,2 kilometrů a vítězem se stane soutěžní tým, který po zdolání nasbírá v součtu časů nejvyšší počet bodů podle tabulek World Atlethics.

„Atlety jsme rovnoměrně rozdělili do osmi výkonnostních košů podle jejich osobního rekordu v posledních čtyřech letech, aby finální složení týmů bylo zřetelně vyrovnané. Diváci se mohou těšit na rostoucí napětí při výběru jednotlivých běžců,“ sdělil Tomáš Coufal z organizačního výboru RunCzech.

Z Karlova mostu na Staromák

Závod bude odstartován v neděli 30. května v půl sedmé ráno na Karlově mostě. Trasa závodu povede z Karlova mostu přes Křižovnické náměstí, náměstí Jana Palacha, Mánesův most, Klárov, nábřeží Edvarda Beneše, Čechův most, náměstí Curieových, Pařížskou, Staroměstské náměstí, Celetnou, ulici U Prašné brány, náměstí Republiky, ulici Revoluční a Štefánikův most.

Vzhledem k omezením v souvislosti s pandemií koronaviru bude pro diváky připraven i živý televizní přenos. „Akce byla důkladně konzultována s Hygienickou stanicí hlavního města Prahy i dalšími příslušnými orgány, aby byla zajištěna maximální ochrana všech účastníků akce,“ uzavřel mluvčí Prahy Vít Hofman.

Ohodnoť článek

Foto The Battle of the Teams

Štítky sport, běh, maraton, Praha, Karlův most, maratonský běh, Česko, pandemie covidu-19, Staroměstské náměstí, Česká pirátská strana, Organizační výbor Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, Hygienická stanice hlavního města Prahy, RunCzech

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Týmy běžců se utkají v maratonu. Startovat se bude na Karlově mostě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.