Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Podniky v Praze otevřely zahrádky. Fronty se netvořily a návaly se nekonaly

Zahrádky pražských restaurací se dnes otevřely pro hosty. Kolem poledne byly zahrádky většinou poloprázdné nebo téměř prázdné. Pokud bylo obsazeno více stolů, tak v naprosté většině jedním až dvěma lidmi z povolených čtyř. Podle několika obsluhujících větší množství hostů nedorazilo hlavně kvůli chladnějšímu počasí. Situace se v odpoledních a večerních hodinách lehce zlepšila.

V poledne byly zahrádky spíše prázdné

V poledních hodinách bylo na zahrádkách spíše prázdno. V restauraci U Hofmanů v Praze 8 seděl u většiny stolů jeden host, maximálně dva. Podobná situace byla před polednem také na zahrádce Domažlické jizby na Strossmayerově náměstí v Praze 7, kde u čtvercových stolů pro čtyři seděl většinou jeden člověk. Restaurace ale proti stavu před koronavirem vytáhla ven i dva barové stolky, kde mohou lidé být "na stojáka". Ty byly však byly kolem poledne neobsazené.

Jedna z velkých zahrádek v pivovaru Cobolis v pražském Ládví, kde je k dispozici několik desítek stolů, byla k poledni také téměř prázdná, stolů bylo obsazeno pouze pět, později odpoledne přišlo návštěvníků více. V pizzerii v Jindřišské ulici byl v poledne obsazený jeden stůl ze šesti.

Na zahrádkách musí být podle vládních opatření rozestupy mezi stoly musí alespoň 1,5 metru, stejná vzdálenost bude muset být i od okolí, například od chodníku. U stolu smí sedět nejvýše čtyři lidé, pokud to nebudou členové jedné domácnosti. Lidé musí mít koronavirové testy nebo být očkováni nebo po prodělání koronaviru. Zodpovědnost ale nebude na hostinských, zákazníci budou muset mít připravené doklady pro případnou kontrolu. Tato opatření podle Českého svazu pivovarů a sladoven dále sníží spotřebu čepovaného piva.

Odpoledne a večer se situace změnila

Jiná situace byla kolem poledne v Bredovském dvoře v ulici Politických vězňů. Ta otevřela jak vnitřní sklem zastřešenou zahrádku, tak několik stolků ve venkovním atriu. Zatímco vevnitř byly prakticky všechny stoly obsazené, případně na nich byly rezervace, venku nebyl nikdo. Ani na jednom z těchto míst lidé v okolí restaurací neposedávali s půllitry mimo zahrádky.

Většina zahrádek v centru města byla poloprázdná i odpoledne. Několik desítek lidí sedělo v areálu Žižkov BeerGarden. Před restaurací Planeta Žižkov sedělo několik lidí u stolů. Naopak před podnikem Žižkov na Žižkově postávalo až třicet osob s půllitry, i když restaurace nemá venkovní posezení.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky restaurace, zahrádky, otevření, koronavirus, Praha, stůl, Žižkov, Ládví

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podniky v Praze otevřely zahrádky. Fronty se netvořily a návaly se nekonaly  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.