Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V Praze stále ubývá nakažených koronavirem. Ve čtvrtek bylo očkováno přes 11 tisíc lidí

V Praze přibylo ve čtvrtek 174 potvrzených případů nákazy koronavirem, což je nejnižší čtvrteční nárůst od konce loňských letních prázdnin. Očkování v hlavním městě nadále zrychluje, čtvrtek posunul rekord v denním počtu podaných dávek na 11 320. Vyplývá to z dat na webu ministerstva zdravotnictví. V celé republice zdravotníci ve čtvrtek aplikovali přes 81 700 dávek, což je dosavadní rekord.

Počet podaných dávek vakcíny proti koronaviru ve čtvrtek v Praze byl o 78 vyšší než ve středu a zhruba o 1800 vyšší než před týdnem. V dubnu bylo denním maximem 9650 dávek z 15. dubna. Celkem bylo v Praze od prosincového začátku očkování podáno ke čtvrtečnímu večeru přes 554 tisíc dávek. Obě potřebné dávky má přes 203 tisíc lidí. V Praze žije podle statistických údajů 1,335 milionu lidí.

Dvě dávky jsou potřeba u vakcín od firem Pfizer/BioNTech, Moderna a AstraZeneca. Jednodávková je vakcína od firmy Johnson&Johnson, která do Česka dorazila ve druhé polovině dubna. V Praze ji zatím podle údajů ministerstva dostalo 1400 lidí.

Od pondělí funguje velkokapacitní očkovací centrum v libeňské hale O2 universum. Premiér Andrej Babiš (ANO) dnes ráno na twitteru uvedl, že od soboty se bude v O2 universum očkovat 3500 lidí denně. Na neděli 9. května je podle něj volných 600 míst, od pondělí 1000 míst. Občany vyzval, aby si očkování rezervovali. Podle dřívějších údajů budou lékaři schopni při maximálním vytížení podat v centru vakcínu až 7 tisícům lidem denně, s čímž se počítá ve druhé polovině června.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Denisa Albaniová

Štítky počty, koronavirus, očkování, Praha, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, vakcína, Pfizer, BioNTech, AstraZeneca, Johnson & Johnson, Andrej Babiš, ANO 2011, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Praze stále ubývá nakažených koronavirem. Ve čtvrtek bylo očkováno přes 11 tisíc lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.