Počasí dnes20 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Cítíte smrad? Vyplňte formulář. Praha spustila monitoring zápachu

Lidé si v minulých týdnech a měsících opakovaně stěžovali na zápach v některých částech Prahy, zejména na západě metropole. Tyto opakující se stížnosti nakonec vedení hlavního města přivedly ke spuštění nového systému monitorování obtěžujícího zápachu z průmyslové výroby na území Prahy. Lidem nově stačí vyplnit formulář.

Stížnosti na zápach posílejte výhradně přes formulář

Je to jednoduché, pokud někdo ucítí zápach, jehož původ mu nebude jasný, můýe ho nahlásit vedení hlavního města prvě vyplněním formuláře. „Občanům je nově k dispozici ke stažení formulář, do kterého mohou nahlásit výskyt zápachu,“ píše se na portálu životního prostředí hlavního města Prahy.

Informace z vyplněných formulářů pracovníci magistrátu vyhodnotí a budou sloužit jako podklad pro případné projednání problematického zápachu s provozovateli. Vedení magistrátu žádá občany, aby si na případný zápach stěžovali výhradně přes formulář, nebude tak docházet k duplicitě příchozích stížností a tím ani ke zkreslování dat.

Vyplněný formulář mohou lidé magistrátu poslat na mail posta@praha.eu.

Vytvoření mapy hlášených událostí

Informace z formulářů se porovnají s informacemi o rychlosti a směru větru na měřících stanicích ČHMÚ v Praze, aby se mohly vyřadit neadekvátní stížnosti. Oprávněné stížnosti budou uloženy do databáze, která bude sloužit jako podklad pro další jednání při řešení problematiky zápachu. Díky informaci o místě výskytu bude možné vytvořit mapu hlášených událostí.

„Tento nový způsob monitoringu a oznamování zápachu v reálném čase přispěje k možnosti situaci operativně řešit i s možnými původci zápachu,“ uvedla starostka západní městské části Praha - Zličín Marta Koropecká (Pro Zličín a Sobín).

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky smrad, zápach, formulář, monitoring, Praha, hlavní město, magistrát, Zličín, Český hydrometeorologický ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cítíte smrad? Vyplňte formulář. Praha spustila monitoring zápachu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.