Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Revitalizace holešovického přístavu pokračuje výstavbou další části rezidenčního komplexu Prague Marina

Revitalizace pražského holešovického přístavu vstupuje do další fáze. V dubnu 2021 byla zahájena výstavba 3. etapy unikátního architektonického projektu Prague Marina, a to Prague Marina Nova. Dokončení je plánováno v roce 2023. Nová část Prague Marina Nova je charakteristická svou členitostí a atypicky řešenou desetipodlažní věží. Objekt nabízí nadprůměrně prostorné byty od velikosti 1+kk až po exkluzivní penthousy v horních podlažích. Zvláštní kategorií bytů jsou takzvané duplexy v přízemí budovy.

„Inspirovali jsme se podobnými úspěšnými proměnami přístavních čtvrtí jako je HafenCity v Hamburku či londýnské Docklands. Budova Prague Marina Nova se stane novou součástí uceleného komplexu Prague Marina a 151 nových bytů bude jistě neobyčejným bydlením,“ uvádí Martin Vachek, výkonný ředitel společnosti DARAMIS.

Prague Marina Nova splňuje nároky moderního městského životního stylu a zároveň převyšuje standardní nabídku svým umístěním na výjimečném místě v bezprostřední blízkosti řeky. Původní architektonické prvky přístavu i některé budovy byly zachovány a jsou zakomponovány do současné moderní výstavby.

Navržená dispoziční řešení nabízejí ideální uspořádání prostoru, od klasických komfortních bytů v typických podlažích, přes nevšední minipenthousy nebo atypické originální duplexy, až po luxusní penthousy v nejvyšších podlažích budov s velkými terasami a výhledy na řeku i město.

„Penthousy v nejvyšších patrech disponují terasami o výměře až 120 m2, nabízejí možnost umístění sauny či vířivky. Do těchto bytů bude možné vstoupit přímo z výtahu z parkoviště. Všechny byty mají velkoformátová okna s výhledem na řeku. Ve zvýšeném přízemí, se vstupem z privátního atria, se nachází atypické duplexy – byty o výměře cca 70 m2 s výškou stropu až 6 m a oknem přes obě podlaží,“ popisuje David Chlumecký, Business Development Manager skupiny Lighthouse.

Obyvatelům a návštěvníkům Prague Marina Nova budou sloužit komerční jednotky, které mohou být dle plánu využity jako kavárny, restaurace a další služby. V okolí nechybí veškerá občanská vybavenost s restauracemi, obchody, MHD, školami a školkami a dětskými hřišti.  Na procházky vybízí i nedaleký park Stromovka, Letná či Thomayerovy sady na druhé straně řeky.

První část nové rezidenční čtvrti na břehu Vltavy Prague Marina byla dokončena v roce 2008. Druhá fáze výstavby Marina Island byla dokončena v roce 2018, Prague Marina Nova je nyní třetí etapou a její dokončení je plánováno v roce 2023.

Do nové budovy se má stěhovat i komunitní a vzdělávací centrum Přístav 7, který provozuje už několik let nadační fond Agora 7 ve spolupráci s Elpidou o.p.s. „Přístav 7 je velmi důležitým komunitním centrem pro místní seniory. Nabízí velmi širokou skálu vzdělávacích a kulturních aktivit pro aktivní seniory. Centrum vzniklo i díky finanční podpoře společnosti Daramis. Mám velkou radost, že díky nové budově získá Přístav 7 stabilní zázemí,“  uvádí Jakob Hurrle, radní Prahy 7 pro sociální oblast a zdravotnictví.


Za projektem Prague Marina stojí zkušenosti dvou silných developerů: Lighthouse Group a Daramis. Oba působí na tuzemském trhu od roku 2000.

Více informací o projektu na www.praguemarina.cz

DARAMIS je developerská a investiční společnost, která se zabývá výstavbou, správou rezidenčních nemovitostí a nemovitostí pořizovaných pro investiční účely. Společnost vznikla v roce 2000 a od té doby si získala renomé díky realizaci vysoce kvalitních projektů s vlastním inovativním inženýrstvím v České republice i v zahraničí.
Developerská skupina Lighthouse Group působí v České republice od roku 2000 a zaměřuje se na výstavbu komerčních a rezidenčních projektů v Praze. Za 20 let působení na trhu realizovala skupina 11 projektů, které dnes svým uživatelům nabízejí více než 100 000 m2 kancelářských ploch, 43 800 m2 obchodních ploch a 1 115 bytových jednotek. Mezi stěžejní projekty skupiny patří zejména revitalizace holešovického přístavu, kde skupina realizuje již pátý projekt, a projekt Galerie Harfa. Více na www.lighthousegroup.cz

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Štítky stavby, přístav, bydlení, Holešovice, stavba, Prague Marina a.s., TV Nova, projekt, Lighthouse Group s.r.o., Česko, Hamburk, Praha, Galerie Harfa, Island

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Revitalizace holešovického přístavu pokračuje výstavbou další části rezidenčního komplexu Prague Marina  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.