Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Praze zavírá řetězec CrossCafe všech svých pět poboček. V ostatních městech zůstávají

Kvůli již skoro rok přetrvávajícím opatřením vlády proti epidemii koronaviru zavírá kavárenský řetězec CrossCafe všechny své pražské pobočky. V dalších městech provozovny zůstávají otevřeny. Společnost to oznámila dnes na svých webových stránkách s tím, že vládní kompenzace za uzavřené či omezené provozovny jsou nedostatečné.

Pobočky CrossCafe v dalších městech zůstávají otevřeny. Jedná se o Plzeň, Ostravu, Olomouc, Liberec, Železnou Rudu, Havířov, Hradec Králové, Pardubice, Beroun a Tábor.

Chybí stěžejní zákazníci, jako jsou studenti či turisté

Podle vyjádření na webových stránkách řetězce CrossCafe je právě Praha v současné chvíli nejvíce postižena odlivem turistů, ale také třeba nedostatkem kancelářských pracovníků a studentů, kteří právě v tomto řetězci tvoří stěžejní klientelu.

Současný vývoj situace nenasvědčuje tomu, že by se v blízké budoucnosti situace změnila tak, aby se pražské kavárny a restaurace vrátily k tržbám roku 2019. Musíme konstatovat, že podpora vlády ČR zdaleka nepokrývá naše náklady, a proto jsme bohužel nuceni s výše zmíněným výhledem učinit takto zásadní rozhodnutí,“ uvedla společnost v dnešním prohlášení na svých webových stránkách.

Uzavřeny tak budou dvě pobočky v Holešovicích, na Karlově náměstí, ve Štefánikově ulici na Andělu a v Novém Městě v Kateřinské ulici.

Společnost CrossCafe se tak stala další obětí koronavirové pandemie a s ní souvisejících vládních opatření. V Česku podobné rozhodnutí zvolil také řetězec kaváren Costa Coffee. Ten se rozhodl dočasně uzavřít velkou část svých provozoven.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto crosscafe.cz

Štítky koronavirus, krize, káva, kavárny, CrossCafe, Praha, webová stránka, pandemie covidu-19, Česko, Plzeň, Ostrava, Olomouc, Liberec, Pardubice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Praze zavírá řetězec CrossCafe všech svých pět poboček. V ostatních městech zůstávají  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.