Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Letošní jarní prázdniny budou kvůli covidu jiné. Přečtěte si, kdy budou v Praze

V pondělí 1. února začínají dětem z 15 okresů týdenní jarní prázdniny, v dalších týdnech se přesunou postupně do dalších regionů a celý cyklus skončí v polovině března. Letošní prázdniny, které v předchozích letech hodně rodin trávilo na horách, výrazně poznamená pandemie koronaviru a dosud nevídaná omezení možností trávení volného času a setkávání lidí. 22. února začínají prázdniny pro školáky a studenty z Prahy 1 až 5, 1. března z Prahy 6 až 10 a 8. března začíná volno pro Prahu-západ a Prahu-východ.

Běžky, boby, sáně a brusle

Letošní jarní prázdniny budou jiné. Uzavřené totiž zůstávají tuzemské skiareály a není jasné, kdy, za jakých podmínek a zda vůbec se otevřou. Příznivci zimních sportů tak zatím mohou využívat běžky, skialpy, boby a sáně, na zamrzlých rybnících a přehradách i brusle.

Další volno čeká žáky, studenty a učitele o Velikonocích. Letos to bude ve čtvrtek 1. dubna, na který naváže víkend prodloužený o Velký pátek a Velikonoční pondělí. Letní prázdniny mají tento rok začít ve čtvrtek 1. července a trvat do úterý 31. srpna.

Horská střediska či ubytování v nich nefungují ani ve většině okolních zemí, kam každý rok jindy mířily desítky tisíc Čechů na lyže, navíc cestování do zahraničí je komplikované, s řadou omezení. Hotely a penziony jsou kromě služebních cest uzavřeny i v Česku, stejně jako bazény, zábavní centra, památky, galerie a muzea, kina i divadla, domy dětí a mládeže, zoologické zahrady a další zařízení, v nichž děti i dospělí jindy trávili volný čas.

O zrušení jarních prázdnin ministr neuvažoval

Rozvolnění vláda vzhledem k naplněnosti nemocnic, přetížení personálu a stagnaci epidemie v nejbližší době nechystá, naopak dnes projedná, zda nynější pravidla ještě nezpřísní.

Ministr školství Robert Plaga (ANO) už dříve uvedl, že o zrušení, zkrácení či zhuštění termínu jarních prázdnin jeho úřad neuvažoval. Za hlavní považuje, aby se do škol co nejdříve vrátili žáci závěrečných ročníků středních a základních tříd a aby se obnovila praktická výuka. I od února ale zatím budou v prezenční výuce pokračovat jen žáci prvních a druhých tříd a speciálních škol, ostatní se budou dál vzdělávat na dálku.

22. února až 28. února

Praha 1, Praha 2, Praha 3, Praha 4, Praha 5, Praha 11, Praha 12, Praha 13, Praha 16, Praha-Kunratice, Praha-Libuš, Praha-Lipence, Praha-Lochkov, Praha-Řeporyje, Praha-Slivenec, Praha-Šeberov, Praha-Újezd, Praha-Velká Chuchle, Praha-Zbraslav, Praha-Zličín.

1. března až 7. března

Praha 6, Praha 7, Praha 8, Praha 9, Praha 10, Praha 14, Praha 15, Praha 17, Praha 18, Praha 19, Praha 20, Praha 21, Praha 22, Praha-Kolovraty, Praha-Běchovice, Praha-Benice, Praha-Březiněves, Praha-Čakovice, Praha-Ďáblice, Praha-Dolní Chabry, Praha-Dolní Měcholupy, Praha-Dolní Počernice, Praha-Dubeč, Praha-Klánovice, Praha-Koloděje, Praha-Královice, Praha-Křeslice, Praha-Lysolaje, Praha-Nebušice, Praha-Nedvězí, Praha-Petrovice, Praha-Přední Kopanina, Praha-Satalice, Praha-Suchdol, Praha-Štěrboholy, Praha-Troja, Praha-Vinoř.

8. března až 14. března

okresy Praha-západ a Praha-východ

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky školy, prázdniny, jarní, Praha, jarní prázdniny, pandemie covidu-19, okres Praha-západ, okres Praha-východ, Velikonoce, Velký pátek, Velikonoční pondělí, Robert Plaga, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letošní jarní prázdniny budou kvůli covidu jiné. Přečtěte si, kdy budou v Praze  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.