Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Pondělí 7. října 2024  |  Svátek má Justýna
Bez reklam

AKTUÁLNĚ: V centru Prahy se opět protestuje proti vládním opatřením

Desítky lidí se dnes odpoledne sešly na Malostranském náměstí v Praze na protestu proti pokračování nouzového stavu a vládním opatřením. Naprostá většina demonstrantů dorazila bez roušek, nezachovává ani povinné rozestupy. Protest je poklidný. Policisté pouze na počátku účastníky upozorňovali na to, aby dodržovali nařízení zavedená kvůli koronavirové pandemii.

V hlavním městě se demonstrace proti vládním opatřením koná už poněkolikáté. Dnešní protest souvisí zejména s dnešním jednáním Sněmovny o prodloužení nouzového stavu. Někteří účastníci si s sebou vzali české vlajky a transparenty odmítající kromě nouzového stavu a protikoronavirových opatření i očkování. Podle poslance Lubomíra Volného (nez.), který přišel demonstranty podpořit, by měla vláda dát peníze lidem, kteří se chtějí izolovat, a ostatní nechat bez omezení pracovat.

„Naprosto chápu, že lidé už nevěří vládě, která naprosto chaoticky řeší současnou covidovou situaci. Jak je možné orientovat se v opatřeních vlády a respektovat je, když se mění někdy ze dne na den a vláda se několikrát denně omlouvá za chyby, které ve vyhláškách způsobila," uvedl poslanec v tiskovém prohlášení k dnešnímu protestu.

Demonstrací se může v současné době účastnit nejvíc stovka lidí, a to ve skupinách po 20 účastnících. Musejí zachovávat rozestupy mezi skupinami alespoň dva metry a každý musí mít zakrytá ústa a nos. Policisté však už několikrát uvedli, že proti protestujícím kvůli jejich počtu a rozestupům nezasahují.

Sněmovna dnes rozhoduje o tom, jak se postavit k žádosti vlády hnutí ANO a ČSSD, aby nouzový stav místo 23. prosince skončil 22. ledna. Umožnilo by jí to udržovat v platnosti nejdůraznější opatření proti covidu-19.

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky sněmovna, koronavirus, demonstrace, protest, nouzový stav, Praha, vláda, Lubomír Volný, ČSSD, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Melánie Hiralová

Naprosto bezohledná skupina lidí, která nerespektuje nařízení ani své okolí. A vůbec už nechápu proč policie nazasáhne. Nemají roušky, nedodržují rozestupy a srocuje se více lidí a dále nechápu, proč se v době nouzového stavu tyto demonstrace vůbec městem povolují, když je předem jasné, že pravidla dle nařízení vlády nebudou doržena.

Čtvrtek, 24. prosince 2020, 09:28Odpovědět

Petr Kubišta

Kdopak jsou ti profíci v kuklách??????????

Středa, 23. prosince 2020, 13:15Odpovědět

Dagmar Ry

Já s demonstranty souhlasím!

Středa, 23. prosince 2020, 10:13Odpovědět

Ivan Krahula

Banda idiotů, Volný patří k nim.

Středa, 23. prosince 2020, 05:59Odpovědět

Martin Vašek

Desítky mentálů protestuje.No a co.Oni si myslí,že bojují za správnou věc a já jim to vymlouvat nebudu.????

Středa, 23. prosince 2020, 00:36Odpovědět

AKTUÁLNĚ: V centru Prahy se opět protestuje proti vládním opatřením  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.