Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Betlémské světlo dnes po Praze rozveze vánoční tramvaj na celkem devět zastávek

Pražský dopravní podnik (DPP) se i přes protiepidemická omezení zapojí také letos do distribuce Betlémského světla po Praze. V sobotu 19. prosince po poledni vypraví historickou tramvaj, která společně se skauty rozveze Betlémské světlo na celkem devět zastávek po celé Praze.

Přehled zastávek tramvaje s Betlémským světlem:
12:45 – 13:00 Vozovna Střešovice v zastávce linky č. 41 (na okraji vozovny)
13:25–13:45 Smíchovské nádraží
14:15–14:40 Spořilov
15:10–15:30 Olšanské hřbitovy
15:45–16:10 Florenc
16:20–16:35 horní Palmovka
16:55–17:15 Vozovna Kobylisy
17:45–18:10 Planetárium Praha
18:35–18:55 Královka

Světlo bude v každé zastávce asi patnáct minut

Celkem na devíti zastávkách se ukáže dnes tramvaj se čtyřmi skauty a s lucernou s Betlémským světlem. Vzhledem k nynější situaci způsobenou epidemií koronaviru nebude letos možné se historicku tramvají svézt.

Pro Betlémské světlo si lidé budou moct dojít na jednu ze zastávek nebo z konečných zastávek a zde si připálit svůj plamínek a odnést si tak Betlémské světlo domů. V každé zastávce tak bude světlo k dispozici asi patnáct až dvacet minut. První z nich bude vozovna Střešovice od 12:45 a poslední zastávkou bude Královka, a to do 18:55 hodin.

Poselství naděje, světla, jež překonává tmu, které plamínek přináší, je letos ještě aktuálnější než jindy,“ uvádí mluvčí Betlémského světla Zuzana Hrbková.

Lidé mohou přijít se svíčku či lucerničkou

Všichni zájemci, kteří si na Vánoce budou chtít odnést domů svůj vlastní plamínek světla přivezeného až z dalekého Betléma, můžou přijít se svíčkou či lucerničkou k historické tramvaji. Prosíme však zájemce, aby dbali na dostatečné rozestupy mezi sebou, měli rouškou či respirátorem zakrytá ústa i nos a dodržovali další protiepidemická opatření,“ říká Petr Malík z dopravního pražského podniku.

Historický vůz, který dnes Beetlémské světlo po Praze rozveze, byl vyroben v roce 1929 a cestující jej znají z jízd historickou linkou.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto facebook.com/betlemskesvetlocz

Štítky Vánoce, advent, Praha, Betlémské světlo, tramvaj, vánoční tramvaj, Dopravní podnik hl. m. Prahy, pandemie covidu-19, Královka, Smíchovské nádraží, Vozovna Střešovice, Spořilov, Olšanské hřbitovy, Florenc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Betlémské světlo dnes po Praze rozveze vánoční tramvaj na celkem devět zastávek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.