Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Bezmocný senior ležel na podlaze, pomohla mu pozorná sousedka, která přivolala strážníky

Starost o svého souseda měla žena z pražských Řep, proto se obrátila na strážníky. S mužem mluvila přes dveře v poledne, poté ještě o dvě hodiny později. Měla však pocit, že mu není dobře, a tak ho zkusila kontaktovat ještě jednou, to už se jí neozýval, nezvedal telefon, ten slyšela přes dveře pouze vyzvánět.

Strážníci, kteří v pátek 27. listopadu večer dorazili k domu ve Slánské ulici v Praze-Řepích, zvonili, bouchali na dveře, ale nikdo se neozýval, a tak se po domluvě se sousedy přes jejich balkon podívali do seniorova bytu. „Baterkou posvítili do oken a všimli si ležící osoby a kolem ní převrácených židlí. Pak muž pohnul nohou a sotva slyšitelně zavolal o pomoc,“ popsala mluvčí strážínků Irena Seifertová.

Aby strážníci nemuseli poškodit nově vyměněná okna, vstoupili do bytu starými vstupními dveřmi. „Stařeček byl velmi sporadicky oblečen a vydával už jen nesrozumitelné zvuky. Strážníci mu proto okamžitě poskytli neodkladnou první pomoc a přivolali záchrannou službu,“ uvedla mluvčí a dolpnila, že zdravotníci muže převezli do nemocnice. Starostlivá sousedka muži sbalila nejnutnější osobní věci a hlídka strážníků společně s kamarádem seniora zabezpečila jeho byt a klíče se všemi informacemi hodila do jeho poštovní schránky.

Chtěli bychom opětovně doporučit nejen osaměle žijícím starším lidem, aby zvážili možnost zanechat náhradní klíče od bytu u svých příbuzných, známých, nebo právě sousedů. Tímto krokem výrazně usnadní vstup do bytu v případě nenadálých komplikací, které nemusí být jen zdravotní,“ doplnila za pražské strážníky Irena Seifertová.

Ohodnoť článek

Foto Městská policie hl. m. Prahy

Štítky senior, nehoda, sousedka, strážníci, Řepy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bezmocný senior ležel na podlaze, pomohla mu pozorná sousedka, která přivolala strážníky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.