Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Hit letošních Vánoc mají na svědomí dva studenti. Vyrábějí ponožky s fotkami mazlíčků

PR článek

Bohdan a Daniel, dva studenti, kterým je 21 a 23 let, zažili svůj první podnikatelský úspěch už před dvěma lety na Valentýna, kdy přišli na trh s medvídky z růží pod značkou Rose Bear. Hitem letošních Vánoc bude jejich nový produkt. Jde o PupSocks, ponožky s fotkami domácích mazlíčků. Prodeje zatím napovídají, že tyhle ponožky budou ještě větší hit než medvídci.

Úspěch s medvídky z růží

Daniel a Bohdan studují podnikohospodářskou fakultu VŠE, kde se jejich cesty potkaly. Úplně prvním realizovaný projektem sympatické dvojice jsou medvídci z růží s názvem Rose Bear, se kterými mladí podnikatelé slavili velký úspěch díky zaměření na luxusní segment. „Střední medvídek stojí tři tisíce korun a je velmi kvalitní,“ říká Bohdan. „Právě díky vysoké kvalitě u nás nakupovali lidé jako Monika Bagárová, Jirka Král nebo Richard Genzer a když jsme naše medvídky začali prodávat u stánku v obchodním centru, byly u nás větší fronty než v Pandoře,“ doplňuje Daniel.

Hitem letošních Vánoc budou PupSocks

Druhým projektem jsou ponožky s domácími mazlíčky. „V obchodním centru, kde jsme prodávali naše medvídky, jsme si všimli, že lidi stojí fronty taky na ponožky, přitom šlo o obyčejné ponožky, které jsou vesměs všechny stejné. Řekli jsme si, že taky budeme vyrábět ponožky, ale přemýšleli jsme, jak je ozvláštnit,“ vysvětluje Bohdan. Krátký výzkum na internetu podnikatelům ukázal, že barevné ponožky jsou fajn, ale když na ně dáte fotku svého mazlíčka, je to bomba.

Nejvíc jdou na dračku ponožky se psy. „Nejvíc tiskneme psy, kočky, ale i papoušky, ještěrky nebo morčata. A někdy taky fotky něčí přítelkyni,“ směje se Bohdan. „Svého miláčka zkrátka nemůžete mít pořád s sebou, ale díky našim ponožkám ho můžete mít u sebe aspoň v téhle podobě,“ připojuje se Daniel.

Výroba ponožek jede non stop, Vánoce se stihnou

PupSocks fungují od poloviny letošního srpna. Ponožek se zatím prodalo 9 tisíc párů a aby firma mohla uspokojit poptávku, museli se pracovníci přestěhovat do nových prostor, kde mohou vyrábět ponožky 24 hodin denně. Za jeden den v prostorách v Praze-Čakovicích vyrobí 1800 párů ponožek s vlastním potiskem.

Při běžném režimu dokázali PupSocks garantovat výrobu a doručení ponožek do druhého dne, to však vánoční režim trochu změnil. „Pokud zákazník objedná ponožky do desátého prosince, můžeme garantovat, že se k němu dostanou do Vánoc, od desátého už bude situace složitější kvůli dopravcům, doporučujeme tedy zboží u nás objednat co nejdřív,“ vysvětluje Daniel.

Zákazník jen pošle fotku mazlíčka, kterého chce na ponožkách

Pro zákazníka je vše jednoduché. Na stránkách pupsocks.cz si určí, zda má zájem o ponožky nebo roušky, vybere vzor, počet mazlíčků, které chce na svém módním kousku mít, a nahraje fotku mazlíčka nebo mazlíčků. „Pokud má někdo třeba čtyři kočky, může nám poslat fotku, kde jsou všechny čtyři kočky, a bude je mít na ponožkách,“ říká Bohdan. Objednávka se dostane k administrativním pracovnicím, které ji zkontrolují, zpracují a předají grafikům. Grafici z fotek vyřežou kýžené obličeje nebo hlavy a posílají návrh k tisku, kde proběhne další kontrola. Pokud je návrh v pořádku, přichází na řadu tisk přímo na ponožky a za chvíli je hotovo.

Barevné ponožky nebo roušky je potřeba ještě zabalit. „Ponožky zabalíme, nalepíme na ně štítky, aby bylo jasné, jaký distributor je bude doručovat zákazníkovi, který následně dostává zprávu s číslem objednávky, aby věděl, kde se jeho ponožky nacházejí.“

Nákupem PupSocks zákazníci příspívají na dobrou věc

Každým nákupem PupSocks zákazníci navíc podpoří zvířata, která neměla štěstí na páníčka. „Ne každý mazlíček měl štěstí na páníčka. Proto jsme se rozhodli, že z každého prodaného páru ponožek věnujeme 10 korun do útulků, kde jim alespoň trochu zpříjemníme život,“ doplňuje Daniel.

Do budoucna Daniel a Bohdan nechtějí zůstat jen u ponožek nebo roušek. V plánu je celý merch dělaný na zakázku. „Velkou výhodou sublimace je, že u nás zákazník nemusí objednávat žádný minimální počet kusů. U nás dokážeme udělat každému jednotlivci jeden kus a ještě k tomu rychle.“

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Honza Faltus

Štítky Vánoce, potisk, ponožky, mazlíčci, PupSocks, růže, Den svatého Valentýna, Monika Bagárová, Jirka Král, Richard Genzer, kočka, Instagram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hit letošních Vánoc mají na svědomí dva studenti. Vyrábějí ponožky s fotkami mazlíčků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.