Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Tohle je vánoční strom, který letos ozdobí Staromák. Vedení Prahy tají termín jeho rozsvícení

Pražané už znají podobu stromu, který letos ozdobí Staroměstské náměstí a stane se symbolem Vánoc v hlavním městě. Letos bude pražským klenotem devatenáctimetrový smrk ztepilý, který vyrostl nedaleko Jílového u Prahy. Smrk stojí v obci Kamenný přívoz a na Staroměstské náměstí ho dělníci přivezou v pondělí večer.

Kácení stromu začne v obci Kamenný přívoz v neděli 22. listopadu ráno. Po pokácení bude strom převezen do skladovacích prostor, aby mohl být v pondělí po deváté hodiny večer přivezen na Staroměstské náměstí, kde bude naistalován. Od úterý do pátku pak budou pracovníci strom zdobit.

„Má zhruba devatenáct metrů, což je o něco méně než obvykle, ale věřím, že by to nikomu nevadilo. S tipem se nám ozval soukromý majitel,“ uvedl pro iDnes.cz Petr Hozák, provozní ředitel společnosti Taiko, která organizuje v Praze vánoční trhy také na Václavském náměstí a na Náměstí Republiky.

Kdy bude strom rozsvícen město tají. „Přesný termín rozsvícení stromu nebudeme s ohledem na současnou situaci sdělovat,“ řekl pro Pražskou Drbnu mluvčí magistrátu Vít Hofman.

Oslavy Vánoc v Praze budou letos z důvodu pandemie v omezené podobě. „Budou chybět tradiční velké trhy a doprovodné akce,“ uvedl radní Jan Chabr (TOP 09). Strom na Staroměstském náměstí stát bude, v úvahu podle radního přichází i několik stánků. Vánoční trhy v Praze každoročně pořádá společnost Taiko.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Vánoce, strom, Staroměstské náměstí, Praha, Jílové u Prahy, Jan Chabr, Vít Hofman, TOP 09, Václavské náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Prokš

Pane Spisare, věřím že je to jen překlep, ale Kamenný Přívoz se píše s velkým "P". Mohl byste to v článku prosím opravit? Nemáme rádi, když nám někdo komolí jméno.. ;-)

Sobota, 21. listopadu 2020, 21:19Odpovědět

Tohle je vánoční strom, který letos ozdobí Staromák. Vedení Prahy tají termín jeho rozsvícení  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.