Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Vodojem na Vinohradech se zpřístupní veřejnosti. Na vrcholu vodárenské věže bude vyhlídka

Ve vodojemu v Korunní ulici na Vinohradech vznikne informační centrum výroby a distribuce vody Hydropolis Praha. Veřejnost se tak dostane do prostor vodárenské věže. Investorem projektu bude městská firma Pražská vodohospodářská společnost (PVS) a provozovatelem Pražské vodovody a kanalizace (PVK). Centrum bude stát asi 200 milionů korun a hotovo by mělo být v roce 2024.

V areálu nyní sídlí provozní útvary PVS i PVK. Prostory potřebné pro centrum vyklidí do konce příštího roku.

Projekt má za cíl prezentovat opatření, která povedou k udržitelnému hospodaření s vodou a vzdělávat v této oblasti veřejnost. V areálu se tak budou konat přednášky, workshopy či výstavy. Projekt má také zlepšit areál a jeho okolí. Proměnou projde i vodárenská věž, na jejímž vrcholu bude vyhlídka.

PVK a PVS se podělí o náklady, každá z nich do projektu vloží 100 milionů korun. Praha, PVS, PVK a společnost Veolia, která vlastní většinu v PVK, nyní podepíšou memorandum o vzniku projektu. Samotná výstavba by se měla uskutečnit v letech 2022 až 2024.

Foto wikiwand.com

Štítky vodojem, Vinohrady, Korunní, vyhlídka, Praha, projekt, Pražská vodohospodářská společnost, Pražské vodovody a kanalizace, Veolia Environnement

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vodojem na Vinohradech se zpřístupní veřejnosti. Na vrcholu vodárenské věže bude vyhlídka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.