Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

TÝDEN V PRAZE: Koncert na lodi, premiéra hry o Karlu Čapkovi či Deskohraní v Kasárnách Karlín

Přestože zítra opět dochází ke zpřísnění opatření proti šíření koronaviru, kdy také na venkovních akcích v Praze nad 100 lidí budou povinné roušky, i tak je pro vás připravena spousta nejen kulturních akcí. Můžete zajít třeba na koncert Endru & Vojtěch Dyk & JeN Hovorka na lodi nebo na premiéru divadelní hry Ze života Čapka v Divadle Na Jezerce. S dětmi se můžete vydat na strašidelnou plavbu po Čertovce či si zahrát deskové hry v Kasárnách Karlín.

Endru & Vojtěch Dyk & JeN Hovorka na lodi

Hořejší nábřeží 5, Praha 5, pondělí 21. září ve 20:00, vstupné 500 korun v předporodeji, na místě pak 600 korun

Večer plný improvizace, zpěvu, beatboxu, loopingu a hlavně tří multitalentovaných umělců! Diváci se můžou těšit na oblíbeného herce a hudebníka Vojtu Dyka, zpěváka a vicemistra světa v beatboxu Endru a klávesistu a producenta Jena Hovorku. Tito tři rozjedou svojí show na Cargo Gallery! 

Strašidelná Čertovka

Muzeum Karla Zemana, Saská 3, Praha 1, od 18:00 do 20:00, 220 korun pouze v předprodeji

Vyjeďte si s dětmi na netradiční večerní plavbu po Čertovce, během které potkáte hned několik malostranských strašidel a prozkoumáte z lodičky tajemná zákoutí nejkrásnějšího říčního kanálu Prahy. Průvodce na lodi vám bude dělat vodník a společnost obstarají bubáci a jiné nadpřirozené bytosti vyprávějící pověsti a příběhy o svých smrtích i životech.

Akce je vhodná pro rodiny s dětmi. Lodička vyplouvá každých 15 minut mezi 18:00 a 20:00. Doba trvání jedné plavby je 30 minut. V případě velkého zájmu budou přidány další časy plaveb. Lístek na osobu stojí 220 korun. Vstupenky je nezbytné zakoupit předem, nikoliv na místě v den akce. Sraz pro účastníky bude vždy 10 minut před začátkem plavby na dvoře Muzea Karla Zemana u mamuta.

Ze života Čapka

Divadlo Na Jezerce, Na Jezerce 1451, Praha 4, 24. září v 19:00

Divadlo Na Jezerce uvede ve čtvrtek 24. září 2020 v 19:00 premiéru hry o Karlu Čapkovi, kterou pro Jezerku napsal Petr Vacek a sám se znovu po úspěchu inscenace Saturnin ujal režie. Novinka s názvem Ze Života Čapka je spojením osudových životních událostí Karla Čapka a jeho děl, které Vacek prolíná nenásilně, s citem a laskavým humorem. 

První a druhá veřejná generálka se uskuteční v úterý 22. a ve středu 23. září v 11:00 hodin.

Deskohraní v Kasárnách Karlín

Kasárna Karlín, Prvního pluku 2, Praha 8, od 13:00 do 18:00

Desítky deskovek pro mrňousy i nejzkušenější hráče – přijďte si (přinejmenším) jednu z nich zahrát do Kasáren.
Poradí vám tam s výběrem, pravidly – a ta nejzábavnější část už je na vás. Hrát se bude ve vypuštěném bazénu, v sále a deskovky si můžete vzít i ven. Stačí dorazit mezi 13. a 18. hodinou, na baru si vyzvednout občerstvení a pustit se do toho.
Celou akci má na svědomí Městká knihovna v Praze.

Jazz Wine Fest

Pražská holešovická tržnice, Bubenské nábř. 306/13, Praha 7

Tradiční JAZZ WINE FEST se koná ve dnech 25. a 26. září 2020 v Pražské tržnici v Holešovicích. Patronem festivalu v tomto roce je profesor Konzervatoře Jaroslava Ježka, pan Štěpán Markovič. Letošní ročník festivalu se ponese v duchu edice českého jazzu. Mezi vystupujícími umělci budou nejen čeští jazzmani zvučných jmen, ale také zahraniční interpreti, kteří dlouhodobě žijí v České republice.

Páteční program festivalu bude věnován velkolepé oslavě narozenin geniálního českého skladatele, který se 25. září narodil na Žižkově - Jaroslavu Ježkovi, který svoji hudební inspiraci nalézal hlavně v jazzu. Součástí této oslavy narozenin bude vystoupení studentů, absolventů a profesorů Konzervatoře Jaroslava Ježka v Praze. Nedílnou součástí festivalu bude též vinobraní v režii moravských a českých vinařů. Na místě bude dostupná široká nabídka kvalitních vín a burčáků. Nebudou chybět ani zástupci gastronomie, kteří zde nabídnou vybrané lahůdky tuzemské i zahraniční kuchyně.

Rezervace vstupenek není nutná, vstup na festival je volný a je vhodný i pro děti.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto divadlonajezerce.cz

Štítky Praha, Karel Čapek, Karlín, premiéra, festival, Vojtěch Dyk, Divadlo Na Jezerce, Čertovka, jazz, Jaroslav Ježek, Petr Vacek, koncert

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TÝDEN V PRAZE: Koncert na lodi, premiéra hry o Karlu Čapkovi či Deskohraní v Kasárnách Karlín  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.