Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Silný vítr a nebezpečí vzniku požárů. Meteorologové vydali výstrahu pro Prahu

V Praze bude od středy 26. srpna do pátku 28. srpna platit zákaz rozdělávání ohňů na rizikových místech, a to na základě výstrahy, kterou vydal Český hydrometeorologický ústav. Meteorologové varují kromě požárů také před silným větrem, který by měl v Praze foukat ve středu během dne.

Doporučuje se zajistit okna, dveře, schovat nebo upevnit zahradní nábytek, zabezpečit skleníky a podobně. Meteorologové doporučují dbát zvýšené opatrnosti při pohybu venku a při řízení aut.

Zvýšené riziko vzniku požárů

Zvýšené riziko vzniku požárů platí pro Prahu a také většinu území Středočeského a Ústeckého kraje. Za riziková místa se považují lesy do padesáti metrů od jejich okraje, ale také parky, lesoparky a zahrady s takovým porostem, kde by se mohl šířit požár. Na těchto místech se od středy do pátku nesmí podle nařízení magistrátu rozdělávat oheň, ale ani kouřit nebo používat pyrotechniku.

Během středy bude foukat silný vítr

Meteorologové varují také před silným větrem, který by měl mít v nárazech rychlost i 20 metrů za sekundu. Tato výstraha bude pro Prahu platit během středy, a to od desáté hodiny dopolední do šesté hodiny večerní. Meteorologové varují před možným poškozením stromů a budov.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky počasí, výstraha, meteorologové, Praha, požár, vichřice, Český hydrometeorologický ústav, Středočeský kraj, Ústecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silný vítr a nebezpečí vzniku požárů. Meteorologové vydali výstrahu pro Prahu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.