Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Pražské náplavky bez alkoholu? Zákaz by mohl platit v nočních hodinách

Popíjení na pražských náplavkách jen do půlnoci. Pražský magistrát připravuje novelu vyhlášky, která by zakázala popíjení na Rašínově a Hořejšího nábřeží. Podle vedení města má pomoci v boji proti rušení nočního klidu. Nová vyhláška by mohla začít platit v říjnu.

Primátorův náměstek Jan Chabr (TOP 09) vysvětlil, že se podařilo přimět provozovatele lodí s restauracemi, kterým město pronajímá kobky ve zdi nábřeží, aby dodržovali určitá pravidla. Jakoukoliv páku nemá město na lidi, kteří si k vodě donesou své pití a do pozdních nočních hodin posedávají na břehu. „S tímto my vlastně teď nejsme schopni udělat vůbec nic,“ shrnul.

Bezmocná je také městská či státní policie, která podnapilé lidi nemůže vykázat z místa, pokud při jejich příjezdu přestanou být hluční.

K řešení situace má napomoci přidání obou náplavek do seznamu míst, kde se podle městské vyhlášky nesmí konzumovat alkohol. Novelu vyhlášky město připravuje delší dobu, naposledy byla aktualizována v roce 2013, kdy byl počet míst proti původnímu znění z roku 2008 zdvojnásoben. Nyní platí zákaz na více než osmi stovkách míst v metropoli.

U náplavek by byla situace trochu rozdílná v tom, že by se zákaz konzumace vztahoval jen na čas od půlnoci do osmé hodiny ráno. „V těchto exponovaných časech tam bude nějaká hlídka procházet a kontrolovat. Zároveň pro vyžití návštěvníků, kteří sem jdou za zábavou, to není nic nějak omezujícího,“ uzavřel Chabr.

Ohodnoť článek

Foto prague.eu

Štítky Praha, náplavka, alkohol, vyhláška, Jan Chabr, Pražský magistrát, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražské náplavky bez alkoholu? Zákaz by mohl platit v nočních hodinách  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.