Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Praha 12 hledá provozovatele trhů na Sofijském náměstí

Praha 12 hledá provozovatele trhů a prodejních akcí na Sofijském náměstí v Modřanech. Radnice plánuje s výhercem výběrového řízení podepsat pachtovní smlouvu do konce příštího roku. Samotná první fáze revitalizace náměstí bude dražší než se předpokládalo. Z důvodu dalších prací se posune i termín dokončení oprav. Vyplývá to z usnesení rady městské části.

Organizátor trhů by měl radnici za pozemky, které má Praha 12 ve správě, zaplatit minimálně 7000 korun za jeden tržní den nebo za první den vícedenních trhů jako jsou vánoční či velikonoční akce. Další dny těchto vícedenních trhů budou pachtýře stát nejméně 2500 korun. Konečná cena za užívání pozemků vyvstane ze zaslaných nabídek účastníků výběrového řízení.

Modřanská radnice chce s vybraným provozovatelem sepsat smlouvu na dobu určitou, a to do konce příštího roku. Začátek pachtu je předpokládaný na 15. srpna tohoto roku, termín však závisí na dokončení nynějších prací na revitalizaci náměstí.

První fáze rekonstrukce by podle posledního schváleného usnesení rady měla stát asi 40 milionů korun bez DPH. Navýšení ceny o jeden milion korun bez DPH si podle dostupného dokumentu vyžádalo vyrovnání plochy náměstí vodorovnými konstrukcemi, úprava vyhlídky nebo stavba nové betonové zídky, která nahradí stávající staticky narušenou. Stavební práce provádí společnost Gardenline.

Práce, které původně nebyly do projektu zahrnuty, mají podle usnesení vliv na termín dokončení stavby. Ten byl nově posunutý na konec srpna.

Sofijské náměstí se až na dílčí úpravy neopravovalo od 80. let. Nově by plocha měla být maximálně bezúdržbová, vhodná pro pořádání různých společenských akcí.

Městská část se zhruba 56 250 obyvateli zahrnuje katastrální území Cholupic, Kamýku, Komořan, Modřan a Točné.

Autoři | Foto Modřanský trh

Štítky ČR, správa, trh, stavby, Praha, rekonstrukce, Modřany, Sofijské náměstí, Gardenline s.r.o.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha 12 hledá provozovatele trhů na Sofijském náměstí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.